Bolesnog mladića poslali u zatvor na Bilicama, umro pod čudnim okolnostima. Danas počinje suđenje

On je u kolovozu 2019. umro u splitskoj bolnici

Na Općinskom sudu u Zadru danas će se održati pripremno ročište vezano za rasvjetljavanje okolnosti smrti 18-godišnjeg Kristijana Vukasovića. On je u kolovozu 2019. umro u splitskoj bolnici, piše Index.


Podsjetimo, Vukasović je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog izazivanja požara. Zbog psihičkog stanja nekoliko je puta hospitaliziran. Zadnji put je iz Bilica dovezen u bolnicu 20 dana prije smrti.

Iako je obdukcija pokazala da je umro prirodnom smrću, obitelj mladića tvrdi da je došlo do niza propusta državnih tijela. Na sudu sada to žele i dokazati. Kao krivci za smrt mladića nabrojeni su zatvor na Bilicama, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, Općinski sud na Dračevcu te Bolnica za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

Roditelji žele dokazati kako se tijekom istrage, suđenja i boravka u istražnom zatvoru s njihovim sinom nije postupalo sukladno njegovoj dobi i psihofizičkom stanju. Zastupa ih splitski odvjetnik Vinko Ljubičić.

Kristijanov otac Stipan Vukasović je u rujnu 2019. za Provjereno ispričao kako je njegov sin imao mentalnih i tjelesnih poteškoća. S 13 godina mu je dijagnosticirana piromanija. Zbog izazivanja požara završio je zatvoru s jedva napunjenih 18 godina, što je teško podnosio.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime