BOL Održana likovna radionica “Boje su u nama”, djeca oslikala platno dugačko 60 metara

To isto platno  je bilo izvješeno na južnoj fasadi škole, a otvaranje izložbe bilo je upriličeno u 20.00 sati ispred vinarskog podruma. 

U nedjelju i ponedjeljak navečer, u Bolu je bilo organiziran performans, tj. 20. po redu likovna radionica “Boje su u nama” koja se protekla 3 tjedna, uz 34 prijavljene djece uz još dosta bivših polaznika prošlogodišnjih radionica, održavala u organizaciji bolske knjižnice “Hrvatska čitaonica” u suradnji s akademskom slikaricom Ružom Barbarić iz Siska.


Djeca su, nakon što su se iskrcala s broda na Velom mostu u nedjelju, zajedno s kolegama i roditeljima, razvila 66 metara dugačko platno i ponijela ga preko rive. Sinoć oko 20 sati to isto platno  je bilo izvješeno na južnoj fasadi škole, a otvaranje izložbe bilo je upriličeno u 20.00 sati ispred vinarskog podruma.

Večer je završila pospremanjem platna i prigodnim paljenjem velike kartonske torte u dvorištu knjižnice.

Tijekom dvadeset godina međunarodne ljetne likovne radionice, u organizaciji bolske knjižnice „Hrvatske čitaonice“, oko 800 djece iz Bola, raznih hrvatskih gradova i inozemstva provelo je dio ljetnog raspusta u druženju, veselju i ujedno kreativnom stvaralaštvu.

S djecom su radili mnogi akademski umjetnici: slikari, kipari, dizajneri, koristile su se gotovo sve likovne tehnike i izrađivali različiti predmeti, organizirale modne revije kostima, cipela i šešira kao i lutkarske predstave s izrađenim lutkama. Mnogi radovi su stalno izloženi u knjižnici, pa možemo reći da je bolska knjižnica ujedno i dječja galerija koju s užitkom razgledavaju i dive joj se ljudi iz cijeloga svijeta.

Uz 34 prijavljene djece iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Njemačke, sudjelovali su i brojni mladi koji su nekada pohađali radionicu. Među njima ima dipl. arhitekata, psihologa, novinara, studenata likovne akademije…


 

  

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0