Tomislav Bogović, suspendirani splitski SDP-ovac, žestoko je prozvao Gorana Kotura, čelnika gradske organizacije.

Njegov dopis prenosimo u cijelosti i autentično:

Umiljati splitski SDP dvije majke siše. Ali, kad nema dovoljno mlijeka, dobra je i duda varalica. Tako se u najkraćim crtama može opisati političko koketiranje splitske organizacije, bolje rečeno predsjednika Gorana Kotura s trenutnom gradskom vlašću u Splitu. Naime, nakon što je, držeći kvorum u Gradskom Vijeću Grada Splita, omogućio vladajućoj koaliciji HDZ-HGS donošenje odluke o komunalnon redu, sad je trebalo pokazati zube (makar i mliječne) kad je riječ o raspisivanju izbora u Gradskom kotaru Spinut.

Dakle, netko tko nije u stanju sazvati 2 uzastopne konvencije lokalne organizacije dijelio bi lekcije kako “gradska vlast nije u zakonskom roku raspisala izbore” za raspušteno kotarsko vijeće, opisujući to riječima “muljanje i nesposobnost” (valjda po onoj narodnoj: “Svatko se češe tamo gdje ga svrbi”).

E, pa Gorane Koturu ako je tome tako, kako onda nazvati situaciju kada članovi Predsjedništva GO SDP Split (njih 6 od 9) dana 3. rujna 2020. godine zatraže sazivanje sjednice Predsjedništva, koju je prema Poslovniku o radu predsjednik dužan sazvati u roku od 8 dana od dana zaprimanja zahtjeva, a ti je sazoveš tek za 38 dana (11.10.2020)? Nesposobnost? Muljanje?

A, možda te je “samo” strah od predizbornog fjaska na predstojećim unutarstranačkim izborima obzirom da tvoje javno iskomunicirano mišljenje o Društvu “Marjan” (odnosno njegovom predsjedniku Srđanu Mariniću) nije i stav Predsjedništva splitskog SDP-a nego isključivo tvoj osobni. Nažalost, nije ti prvi put da se kompromitiraš istupajući u ime stranke bez ikakve prethodne koordinacije sa stranačkim tijelima (istu stvar si napravio i sa držanjem kvoruma). Jer, ti uvažavaš i bespogovorno izvršavaš jedino obvezujuće naloge  Davora Matijevića, koji ti je omogućio politički život pod “staklenim zvonom”. Spavaš li mirno, Gorane?Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime