BOGAT PROGRAM Zvuci, okusi i mirisi antike u vrtu Tusculum u Solinu

Manifestacija će se održati u vrtu Tusculum  arheološkog lokaliteta Salona od 20:30h-22:00h.

8.srpnja održana je prva večer “Romantike u Saloni”, a 21. srpnja bit će održana i druga večer ove manifestacije pod nazivom “Zvuci, okusi i mirisi antike” koja će se održati u vrtu Tusculum  arheološkog lokaliteta Salona od 20:30h-22:00h.


Naime, na spomenutoj večeri kao i što sam naziv kaže, posjetiteljima će biti prikazan način uljepšavanja žena u antičko doba (šminka, kostimi različitih staleža, frizura i mirisi te kreme).

Također posjetiteljima će biti poslužena antička večera u izvedbi restorana Gašpić i udruge Solinjani, a  od 21:00h-21:30h moći će uživati u zvucima mandoline i gitare u izvedbi Stipana Popovića i Ivane Kenk Kalebić.

Cilj ove manifestacije, koja će se održati u ljetnim mjesecima u 3 različita termina je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem
organizacije tematskih večeri kojima će na kreativan način biti prikazan život u Saloni u antičko doba. Ovom manifestacijom doprinosimo promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji, a time neposredno utječemo i na povećanje broja posjetitelja u destinaciji.

Sa zadovoljstvom ističemo kako je spomenuta manifestacija dobitnik godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile
UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku.
Manifestacija se odvija već 6 godina zaredom (od 2012. godine), a ostvarila je značajan broj posjetitelja koji neprestano raste te se pozicionirala kao centralna manifestacija Solinskog kulturnog ljeta i medijski brand grada Solina.

Za sve posjetitelje organiziran je i besplatan razgled Salone s polaskom s Manastirina u 19:30h i za drugu večer manifestacije 21. srpnja.
Također kao i svake godine za posjetitelje je osiguran besplatan prijevoz autobusom s
rive u Splitu (ispred ureda Jadrolinije kraj turističke palače) do crkve sv.Anastazija (08.07.) te, Manastirina (21.07.) u 19:00h. Povratak je predviđen s Manastirina (21.07.) u 21:45h.
PROGRAM MANIFESTACIJE:
2) Zvuci, okusi i mirisi antike – 21.07.2017. 21:00, vrt Tusculum Salona – mandolina i gitara u izvedbi Stipana Popovića te degustacija i priprema antičkih jela (restoran Gašpić). Također u toku spomenute večeri će se prikazati način ukrašavanja žena u antičko doba (šminka, mirisi, frizure)
3) Antika uz Jadro – 19 & 20.08.2017. 18:00-22:00h – Centar grada Solina (mali Glorijet) – sajam antičkih zanata (kovač lončar, košačar, toge itd) u izvedbi udruge Stari Zanati, Zagreb te ostali antički zanati (radionica mozaika, antička trlja/rota…).
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0