Bogat program za Dan Hvara i 50 godina zaštite Paklenih otoka

U sklopu programa održat će se i dvodnevna Plava čistka

Od 24. rujna do 9. listopada u Hvaru se održava niz kulturnih, športskih i društvenih događanja, kao dio proslave Dana grada Hvara, koji se već tradicionalno obilježava 2. listopada.


U ponedjeljak, 24. rujna predstavljena je knjiga „Glazba za sva vremena“ Drage Radoslavića u Gradskoj knjižnici i čitaonici Hvar, potom je u utorak održano otvaranje izložbe fotografija hvarskih osnovnoškolaca u suradnji s Hrvatskim fotosavezom – „Portret grada camerom obscurom“.

U subotu, 29. rujna bit će održan svečani sakralni koncert u čast sv. Stjepana I. u katedrali, posvećen hvarskim skladateljima Raffaelliju, Bajamontiju i Cecchiniju.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Hvara održat će se u galeriji Arsenal u 11 sati, a svečano otvaranje blagdana nakon I. Večernje upriličit će se ispred katedrale sv. Stjepana uz prigodan program. Koncert mještovitog zbora GSU Stella Maris održat će se u 20 i 30 u Franjevačkom samostanu.

Središnja proslava organizirana je 2. listopada, na Dan grada Hvara i blagdan sv. Stjepana – program počinje u 10 sati svečanom svetom misom s procesijom, a feštu će začiniti koncert klape Rišpet u 20 i 30 sati na Pjaci, ispred Lođe.

Dječji program i 9. memorijalni turnir Lukša Nezić, kao i koncert hvarskih bendova Honey Disease i Old star organiziraju se 3. listopada, a 4. listopada u katedrali će biti upriličen koncert zbora Stadtkantorei Bremerhaven. Program Dana grada bit će zaključen 9. listopada uz misu i mimohod u spomen na Tonija Petrića u organizaciji udruge Kapja jubavi.Uz brojna druga najavljena događanja u okviru proslave 150 godina organiziranog turizma, početak listopada obilježit će ekološka akcija povodom 50 godina zaštite Paklenih otoka. Akciju Plava čistka grada Hvara 5. listopada i 6. listopada organizira Turistička zajednica grada Hvara, Javna ustanova „More i krš“, Ronilački centar „Viking“ i Grad Hvar s brojnim partnerima. Istoga vikenda održat će se i 8. susret tradicijskih brodova Dalmacije – Fešta forske pulene, u spomen na bitku kod Lepanta, s bogatim programom i ciljem očuvanja i promocije dalmatinske i hrvatske maritimne baštine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime