Boban primio kanadskog veleposlanika: “Želja mi je poraditi na razmjeni studenata”

Veleposlanik je istaknuo da postoji veliki broj kanadskih investitora koji prepoznaju Hrvatsku kao poželjnu destinaciju za ulaganje vlastitog kapitala

Veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, Daniel Maksymiuk posjetio je danas Splitsko
dalmatinsku županiju.
Srdačnu dobrodošlicu poželio mu je župan Blaženko Boban.


– Veseli me Vaš dolazak u splitsko-dalmatinsku županiju, najveću županiju u Republici
Hrvatskoj. S posebnim zadovoljstvom sjećam se naših susreta u Hrvatskom Saboru, dok sam obnašao dužnost voditelja izaslanstva hrvatsko-kanadske parlamentarne suradnje. Vjerujem da ćemo tu našu izvrsnu suradnju nastaviti i u splitsko-dalmatinskoj županiji. U suradnji s Vama, želja nam je u studenom ove godine organizirati zajednički hrvatsko-kanadski gospodarski forum ovdje u Splitu. Želja mi je poraditi i na razmjeni studenata, jer smatram da bi korist bila obostrana. Hrvatski studenti imali bi priliku upoznavanja naprednijih tehnologija, kao i susreta sa našim iseljenicima u Kanadi, dok bi kanadski studenti, među kojima vjerujem ima i dosta djece i unuka hrvatskih iseljenika imali priliku bolje upoznati kulturu i običaje vlastite pradomovine – kazao je župan.

Veleposlanik se zahvalio županu na prijemu te je istaknuo dobru suradnju Republike Hrvatske i Kanade ističući pozitivna iskustva sa hrvatskim iseljenicima koji se nalaze u Kanadi.

– S posebnom pozornošću sam pratio ratifikaciju sporazuma o slobodnoj trgovini s Kanadom, izglasanu u Saboru RH 30. lipnja ove godine, koja bi službeno trebala stupiti na snagu 21.rujna ove godine. Predloženi hrvatsko-kanadski gospodarski forum koji će se održati u Splitu najbolja je najava naše dobre suradnje. Postoji veliki broj kanadskih investitora koji prepoznaju Hrvatsku kao poželjnu destinaciju za ulaganje vlastitog kapitala -, istaknuo je na kraju veleposlanik.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0