Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno od 27. studenog do 4. prosinca na našem području se dogodilo 8 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 6 osoba lakše ozlijeđeno i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Sve ove prometne nesreće su se dogodile na području Šibenika, od kojih 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je 6 osoba lakše ozlijeđeno i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđene su okolnosti koje su prethodile događanju prometnih nesreća, od kojih je neprilagođena brzina kretanja vozila u 7, a nepoštivanje prednosti prolaska 1. Nadalje pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati -3, 10,00-12,00 sati – 3, 12,00-14,00 sati – 2, a prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale subota 4 , četvrtak 3 ,nedjelja 1.

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 258 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (67), sigurnosni pojas (53), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (26), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (9), i tako dalje, a ujedno su iz prometa isključena 33 vozača i 11 vozila.

Osim toga, 29. studenog oko 17,45 sati u Kninu je zatečen 18-godišnji vozač da upravlja osobnim automobilom BMW, šibenskih registracijskih oznaka, koji se tom prilikom odbio zaustaviti na znak zaustavljanja policijskog službenika, pri čemu je pretjecao kolonu vozila u nepreglednom zavoju. Nakon zaustavljanja se odbio podvrći testiranju na opojne droge, zbog čega je priveden u prostorije Policijske postaje Knin, gdje je zadržan i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Potom je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden Prekršajnom sudu u Kninu. 

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0