Policija već satima traga za odbjeglim Branimirom Čaletom koji je, uslijed još nerazjašnjenih okolnosti, oko 12:10 ispred zgrade Županijskog suda u Splitu uspio pobjeći pravosudnim policajcima.

Branimir Čaleta. Foto: PU splitsko-dalmatinska

“U srijedu 02. rujna 2020. godine prilikom povratka i smještaja u specijalno vozilo istražnog zatvorenika B.Č. pred Županijskim sudom u Splitu došlo je nedozvoljenog udaljavanja imenovanog istražnog zatvorenika. Tom prilikom dvojica službenika pravosudne policije koji su bili u sprovođenju sukladno propisima su ispalili dva metka upozorenja u zrak kako bi onemogućili daljnji bijeg imenovanog, ali se imenovani nije zaustavio na dana upozorenja.

Napominjemo da državni službenik odjela osiguranja neće primijeniti vatreno oružje ako bi se time ugrozio život druge osobe.

Ovim putem Vas obavještavamo da je o bijegu istražnog zatvorenika upraviteljica Zatvora u Splitu bez odgode obavijestila Policijsku upravu prema sjedištu Zatvora radi raspisivanja tjeralice.

Također, Zatvor u Splitu je o istome obavijestio nadležni Sud i Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega”, stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Interventne snage policije “okupirale” su područje Turske kule do 15:30, no potraga nije dala rezultate.

Potraga za bjeguncem uključuje policijske blokade i kontrole na prometnicama na širokom krugu oko Splita. Policijski službenici tako pretražuju automobile od Trogira do Omiša, ali i u pravcu Dugopolja gdje posljednjih sat vremena nastaju velike gužve.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime