Blažević o koaliciji HDZ-a i Keruma u Gradskom vijeću: “Mi smo za razgovor, ali ovakvu kombinaciju nećemo prihvatiti”

"Nismo za izać iz koalicije, samo mislimo da ovo nije dobar potez"

Kao što smo već pisali, današnja konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća je odgođena za 17.srpnja. Razlog tome su dogovori HDZ-a i HGS-a o koaliciji, koji su još uvijek u tijeku.


HDZ je u ove izbore ušao s koalicijom HDZ/HNS/HSLS i HSS, u kojoj nisu baš svi bili za dogovor s Kerumovim HGS-om. Tonći Blažević, vijećnik HSLS-a više puta je naglašavao da suradnja s HGS-om ne dolazi u obzir. Tijekom govora Petra Škorića na sjednici bio je vidno iznerviran, a kasnije se u obraćanju novinarima izjasnio da nije zadovoljan ovakvom koalicijom.

– To smo veće rekli, to je naš stav. S jednim vijećnikom ne možemo puno utjecati. Da imamo pet vijećnika, onda bi mogli minjat nešto. Više puta sam reka zašto ne HGS, a to je zbog načina na koji su se postavili u kampanji. – rekao je Blažević.

– Nismo za izać iz koalicije, samo mislimo da ovo nije dobar potez. O tome se radi. Mi ćemo s njima razgovarat, borit ćemo se, ali prihvatit ovu kombinaciju na ovakav način nećemo.

Na upit hoće li dati svoj glas, ukoliko se, kao što se nagađalo, HGS-ov Jure Šundov predloži  za predsjednika Gradskog vijeća, odgovorio je da neće dati svoj glas za njega.

Blažević je jutros na svome Facebooku situaciju u Gradskom vijeću komentirao na zanimljiv način:

– Barba Žele je danas izjavio da ne traži ništa nego nek Grad funkcionira. Na tragu toga očekujem predsjednika/icu GV iz redova moje koalicije – napisao je HSLS-ovac.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/tonci.blazevic/posts/1992009784158456?pnref=story” bottom=”30″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0