Kao što smo već pisali, današnja konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća je odgođena za 17.srpnja. Razlog tome su dogovori HDZ-a i HGS-a o koaliciji, koji su još uvijek u tijeku.

HDZ je u ove izbore ušao s koalicijom HDZ/HNS/HSLS i HSS, u kojoj nisu baš svi bili za dogovor s Kerumovim HGS-om. Tonći Blažević, vijećnik HSLS-a više puta je naglašavao da suradnja s HGS-om ne dolazi u obzir. Tijekom govora Petra Škorića na sjednici bio je vidno iznerviran, a kasnije se u obraćanju novinarima izjasnio da nije zadovoljan ovakvom koalicijom.

– To smo veće rekli, to je naš stav. S jednim vijećnikom ne možemo puno utjecati. Da imamo pet vijećnika, onda bi mogli minjat nešto. Više puta sam reka zašto ne HGS, a to je zbog načina na koji su se postavili u kampanji. – rekao je Blažević.

– Nismo za izać iz koalicije, samo mislimo da ovo nije dobar potez. O tome se radi. Mi ćemo s njima razgovarat, borit ćemo se, ali prihvatit ovu kombinaciju na ovakav način nećemo.

Na upit hoće li dati svoj glas, ukoliko se, kao što se nagađalo, HGS-ov Jure Šundov predloži  za predsjednika Gradskog vijeća, odgovorio je da neće dati svoj glas za njega.

Blažević je jutros na svome Facebooku situaciju u Gradskom vijeću komentirao na zanimljiv način:

– Barba Žele je danas izjavio da ne traži ništa nego nek Grad funkcionira. Na tragu toga očekujem predsjednika/icu GV iz redova moje koalicije – napisao je HSLS-ovac.