Blažević o izgradnji tornja Splitske banke: “Ovo je jedan od bitnih ispita za novu gradsku administraciju”

"Nastave li graditi bez odobrenja i to prođe na "naš način"( tzv.pred gotov čin) to znači da nismo pred zakonom svi jednaki"

Gradski vijećnik i predsjednik splitskog HSLS-a, Tonći Blažević, redovito upozorava javnost na nepravilnosti i potencijalne “mutne” radnje u gradu Splitu. Ovaj put se na svojoj Facebook stranici osvrnuo na izgradnju drugog tornja Splitske banke u Ulici Domovinskog rata. Upozorava da investitor vrši pritisak na gradsku vlast kako bi mu se omogućilo da izgradi 10 katova više od onoga što građevinska dozvola dopušta. Ukoliko mu se to dozvoli, kaže Blažević, građani moraju reagirati. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.


– Drugi toranj dostigao prvi po visini (Splitska banka). Po važećem GUP-u u skladu s kojim je i građevinska dozvola to bi bilo to. Investitor traži dodatnih 10 katova te bezobrazno dijeli lekcije gradskoj administraciji. Ako smo pravna država onda bi svakom trebalo isto biti “odrezano”. Investitor koji traži više od predviđenih normi trebao bi “široka srca” krenuti u razgovor s predstavnicima građanki i građana Splita.

Nastave li graditi bez odobrenja i to prođe na “naš način”( tzv.pred gotov čin) to znači da nismo pred zakonom svi jednaki. Sjetite se toga kad vam dođe ovrha za kašnjenje plaćanja komunalne naknade ili slično. Ovo je jedan od bitnih ispita za novu gradsku administraciju dio koje je i HSLS Split. Pravilnim postupanjem stiče se povjerenje građana te uvodi red i mir među sve nas. Moja osobna vizija je cijeli niz ovakvih zgrada po cijeloj dužini ulaza u Split uz poštivanje svih postojećih normi te konkretan dogovor u korist građanki i građana ako se traži više od dozvoljenog a da se isto može. Riba se čisti od glave. – stoji u objavi.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/tonci.blazevic/posts/2068380309854736″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0