Blaženko Boban tijekom utorka boravio u Lokvičićima, Runovićima i Baškoj Vodi

Na okupljanjima se razgovaralo, kako o programu za naredne 4 godine, tako i o već učinjenom u proteklim mandatima

Blaženko Boban, kandidat HDZ-a za župana Splitsko- dalmatinske županije posjetio je u utorak Lokvičiće i Runoviće, općine u Imotskoj krajini gdje je svoju podršku dao kandidatima Branku Knezoviću i Josipu Lešini, te Bašku Vodu gdje se susreo sa građanima i Joškom Roščićem, HDZ-ovim načelnikom općine od samoga osnutka.


Na okupljanjima se razgovaralo, kako o programu za naredne 4 godine, tako i o već učinjenom u proteklim mandatima. Blaženko Boban rekao je kako je u svoj program uvrstio rekonstrukcije cesta u Imotskoj krajini kao što su ceste u Lokvičićima i Krivodolu, kao i sufinanciranje pripremljenih projekata komunalne infrastrukture i program navodnjavanja Imotsko bekijskog polja gdje Županija zajedno sa općinama Imotske krajine već radi na projektnoj dokumentaciji. Također ispostava Slave Raškaj u Imotskoj krajini također je hvale vrijedna za te krajeve, a načelnici su istaknuli i kako bez pomoći Splitsko- dalmatinske županije, te općine ne bi mogle živjeti i raditi na brojnim projektima i kako su sigurni i u buduću uspješnu suradnju sa Županijom kakvu su imali i dosada.

Blaženko Boban najavio je današnji posjet državne tajnice iz Ministarstva poljoprivrede, koja na njegovu nedavnu inicijativu i obilazak krajeva pogođenih mrazom, dolazi u obilazak. Istaknuo je i kako će Županija sa njim na čelu, sufinancirati premije osiguranja za poljoprivrednike.

U Baškoj Vodi načelnik Josko Roščić imao se čime pohvaliti što se tiče projekata u svom mandatu. Tako je Općina izgradila zgradu luke Baška Voda i kompletan lučki prostor vrijednosti 12 milijuna kuna i to bez kune kredita. Dovela se i kanalizacija u Bratoš i Krvavicu, uz pomoć EU fondova i Hrvatskih voda, investicija vrijedna 6 milijuna kuna, a napravilo se i školsko igralište vrijedno 700 000 kn, zahvaljujući pomoći Županije u iznosu od 450 000kn.

U novom mandatu najavljuju još veće projekte u suradnji sa Blaženkom Bobanom kao budućim županom. Posebno valja izdvojiti projekt za izgradnju 130 m novog gata za kruzere i mega jahte u Baškoj Vodi, u suradnji sa Županijom i županijskom Lučkom upravom, te najmoderniju uljaru u RH koja se planira raditi u Bastu.

„Mogu vam obećati da ću kao vaš župan raditi časno i pošteno, biti na usluzi svima, učiniti sve da opravdam vaše povjerenje i ostvarim sve ove mjere koje sam naveo u svom programu, te da ću za 4 godine moći opet doći i u Lokvičiće, Runoviće, Bašku Vodu i bilo gdje u županiji i pogledati vas u oči“- poručio je Boban.


Na skupovima su nazočili i aktualni župan Zlatko Ževrnja, dožupani, saborska zastupnica Dragica Roščić, kao i HDZ-ovi kandidati za Županijsku skupštinu.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0