BIZARAN SLUČAJ Nakon 16 godina istrage pronađen je misteriozni serijski ubojica koji zapravo – nije postojao

Isti se DNK pojavio na čak 40 mjesta zločina u Austriji, južnoj Njemačkoj i Francuskoj.


Prošlo je 28 godina otkada je pronađeno tijelo prve žrtve zloglasnog “Fantoma iz Heilbronna“. Radilo se o 62-godišnjakinji koja je pronađena mrtva u svojoj kući u Idar-Obersteinu. Zadavljena je 1993. godine žicom izvučenom iz buketa cvijeća otkrivenog u blizini njenog tijela, piše RTL.


Nitko nije imao informacije o tome što se moglo dogoditi Lieselotte Schlenger. Nije bilo svjedoka i osumnjičenih, jedini dokaz bio je DNK žene pronađen na šalici koja se nalazila pokraj Schlenger.

Osam godina kasnije, 21. ožujka 2001, pronađen je mrtav 61-godišnjak u Freiburgu. Kao i prethodna žrtva, bio je zadavljen žicom. I ovoga puta pronađen je DNK žene. Slična metoda ubijanja i podudaranje DNK pronađenog na mjestu nesreće uvjerili su policiju da bi se moglo raditi o serijskom ubojici.

Policija je DNK ubojice godinama nastavila pronalaziti na drugim mjestima zločina

Pet mjeseci nakon drugog ubojstva, njezin DNK pojavio se na odbačenoj šprici s heroinom. Potom se pojavio na kolačiću u provaljenom automobilu, kao da ga je počiniteljica namjerno ispljunula kao posjetnicu. Pronađen je u uredu u koji je provaljeno u Dietzenbachu. U napuštenom ukradenom automobilu u Heilbronnu, te na dvije boce piva i čaši vina u provaljenom baru u Karlsruheu.

U jednom posebno bizarnom slučaju 2005, muškarac je pucao u vlastitog brata, a njezin DNK pronađen je na jednom od metaka.

Taj se DNK pojavio na čak 40 mjesta zločina u Austriji, južnoj Njemačkoj i Francuskoj, nakon čega su ženu ubojicu prozvali “Fantomom iz Heilbronna”, nakon ubojstva i policajke i ranjavanja njenog kolege u tom gradu. DNK je nađen na stražnjem sjedištu policijskog auta odakle je pucano na policajce. Zbunjena, policija je raspisala nagradu od 300.000 eura za dojavu bilo kakve informacije o fantomu.Istraga je dovela do bizarnog razrješenja slučaja

Policija je 2009. godine konačno uspjela zatvoriti slučaj s neugodnom spoznajom nakon pronalaska novih dokaza. Naime, najozloglašeniji serijski ubojica u povijesti Njemačke, kojeg se sumnjičilo da je počinio najmanje šest ubojstava – nije postojao.

Policija u Francuskoj otkrila je spaljeno tijelo muškarca. Kada su pokušali ustanoviti identitet muškarca ponovno su pronašli DNK fantoma.“Očito je to bilo nemoguće, jer se radilo o muškarcu, a fantomov DNK pripadao je ženi”, rekao je glasnogovornik javnog tužiteljstva u Saarbrückenu za Spiegel Online 2009. godine.Nakon zavrzlame s DNK-om mrtvog muškarca istražitelji su utvrdili da je DNK fantoma zapravo pripadao ženi koja je radila u centru za pakiranje medicinskog pribora. Sve se svelo na kontaminaciju DNK uzoraka. Policija je 16 godina pratila serijskog ubojicu i nudila masovne novčane nagrade da bi otkrila da je tražila vlastite kontaminirane brisove.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
5
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime