BIZARAN DOGAĐAJ U DALMACIJI Petarda pala ispred njega dok je šetao, teško je ozlijeđen

Policija se osvrnula i na nesreću u kojoj je teško ozlijeđen vozač motocikla


Šibensko-kninska policija se priopćenjem osvrnula na novogodišnju noć, ali i prvi dan nove 2021. godine:


U prometnoj nesreći od 1. siječnja oko 7:40 sati na lokalnoj cesti u Murteru, teže je ozlijeđen 18-godišnji vozač motocikla dok je 18-godišnji suvozač lakše ozlijeđen.
Do prometne nesreće je došlo kada 18-godišnji vozač, pri upravljanju motociklom Gilera, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, motociklom kojem je istekla valjanost tehničkog pregleda (odjavljen), bez zaštitne kacige na glavi, s kojim je na motociklu bio 18-putnik također bez zaštitne kacige, nije prilagodio brzinu kretanja motocikla osobinama i stanju kolnika (kolnik mokar od kiše, zavoj u desno) i preglednosti (nepregledan zavoj), tako da se može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, uslijed čega u desnom nepreglednom zavoju zbog neprilagođene brzine gubi nadzor nad motociklom te pada zajedno sa suvozačem na kolnik. Zbog zadobivenih ozljeda vozač motocikla je iz Opće bolnice Šibenik prebačen u KBC Split, a nije životno ugrožen.

Protiv vozača motocikla će, zbog počinjenja više prekršaja, biti podnesen Optužni prijedlog kao i protiv putnika na motociklu (nenošenje zaštitne kacige).

Stanje sigurnosti na novogodišnji dan:

– oko 23:10 sati 31. prosinca u Murteru, utvrđeno je kako je 23-godišnjak dao plinski pištolj, koji legalno posjeduje, 19-godišnjaku koji je iz pištolja ispalio nekoliko hitaca. Protiv obojice će biti podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja,

– oko 0:05 sati 1. siječnja u Kninu, 26-godišnjak je zadobio tešku tjelesnu ozljedu na prstu desne ruke od pirotehničkog sredstva koje nije osobno bacao već ga je pokušao odbaciti dalje od sebe nakon što mu je palo ispred nogu dok je šetao gradom.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
4
Plač
8
Grrr
26
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime