Nakon što je u lipnju 2014. godine Marijana Puljak, gradska vijećnica Grada Splita i tada predsjednica Inicijative ”Za pametne ljude i pametan grad”, podnijela privatnu tužbu protiv tadašnjeg gradonačelnika Ive Baldasara, radi klevete i iznošenja neistina u javnost i medije, danas je održana i sudska rasprava na kojoj se Ivo Baldasar ispričao Marijani Puljak.

– Ivo Baldasar širio je klevete o nama, kako su ga svi vijećnici tražili usluge ili da ih zaposli. Još 2014. sam ga tužila zbog tih neistinitih izjava, priloživši sve njegove medijske istupe i isprika je konačno stigla. Tri godine poslije, ali nikad nije kasno – rekla je Marijana Puljak, predsjednica Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća grada Splita.
U prilogu pogledajte tužbu, medijske izjave te Zapisnik s rasprave.

Jutros održano ročište na splitskom Općinskom sudu komentirao nam je bivši splitski gradonačelnik Ivo Badasar:

– Radi se o ročištu na kojega sam se odazvao na poziv sutkinje. Rado sam se odazvao jer sam se već umorio od toga i rekao sam gospođi Puljak da joj se ispričavam, što je ona prihvatila. Na taj način smo završili parnicu pomirenjem. Nemojte zaboraviti da sam i ja nju tužio, tako da smatram da će i to završiti na sličan način.

Tek predstoji ročište gdje sam ja tužitelj, a ona je tuženik za sličnu stvar. Nastojat ćemo to na sličan način riješiti jer je izgubilo svrhu – kazao je Baldasar.

Nije propustio prozvati Puljak zbog politikanstva:

– Puljak se naknadno bavi politikanstvom, iako sam ja radi pravnoformalnog razloga pristao na ispriku s obzirom da se više ne želim natezati preko suda. Mislio sam da se i njoj na taj način više ne da baviti ovakvim stvarima. Puljak na ovaj način kupi političke poene, iako sam izašao iz politike, pa ovo sve skupa više nema smisla. Kao što sam rekao, tužio sam Puljak, te ću svakako pristati na isti način zaključiti svoju tužbu jer mi se ne da više gubiti vrijeme na te stvari. Zaista me to iscrpljuje! – rekao nam je Ivo Baldasar.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0