Bivši čelnik kaštelanske HVIDRA-e, Jozo Certa, ranije osuđivani diler Momčilo Vujačić, bankar Aleksandar Ćuković te zaposlenik Istarskih cesta Dragan Šandak, osuđeni su jučer na zagrebačkome Županijskome sudu na ukupno 20,5 godina zatvora zbog sumnji da su se zajedno s Crnogorcem Duškom Martinovićem, pripadnikom poznate bande Pink Panther, 2015. bavili međunarodnim trgovanjem kokainom, heroinom i hašišem.

Pink panther Akcija u kojoj su uhićeni imala je kodno ime Hunt (Lov). Vujačić, koji je prema presudi zajedno s Pantherom Martinovićem bio organizator grupe dobio je 11 godina zatvora, Certa i Ćuković dobili su po tri, a Šandak tri i pol godine zatvora. Martinović se pak nalazi u zatvoru u Crnoj Gori te mu se sudi u odvojenome postupku. Prema optužnici, okrivljenici su u drugoj polovici 2015. organizirali nabavu tri kilograma kokaina, kilogram i pol heroina te pola kilograma hašiša iz Crne Gore i Nizozemske. Prije uhićenja policija i USKOK su tajno nadzirali osumnjičenike, snimajući i njih i njihove telefonske razgovore, piše Jutarnji list.

Također, prije konačne finalizacije tajne akcije, odnosno uhićenja Vujačića, Certe i ostalih, policija je u naizgled nasumičnim akcijama uhićivala njihove navodne kurire, odnosno osobe koje su od njih kupovale drogu.

Tako je s pola kilograma hašiša u srpnju 2015. na odmorištu Draganić uhićen Franjo Katavić, inače poznat kao osoba koja je svojedobno izradila krivotvorenu putovnicu generalu Anti Gotovini dok se nalazio u bijegu. Sredinom kolovoza u Zagrebu je s kilogramom kokaina uhićena Romana Bunić, svojedobno HSP-ova kandidatkinja na izbornoj listi za gradsku četvrt Podsljeme, a prema jučerašnjoj presudi, kokain je neposredno prije uhićenja kupila od Martinovića za 40.000 eura. Bunić je u zasebnome postupku zbog posjedovanja kilograma kokaina nepravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora. Premda su svi optuženici poricali presudu, vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Irena Kvaternik nije im povjerovalo, najviše zahvaljujući tajnim snimkama njihovih telefonskih razgovora.

Cijeli članak pročitajte ovdje.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0