Unatoč odluci HZZO-a i Doma zdravlja Splitsko – dalmatinske županije o izmještanju ordinacije doktorice Marice Grgurević iz Doma zdravlja Spinut na Pazdigrad, za stanovnike Spinuta slučaj nije gotov. Još uvijek ne odustaju od borbe za ono što im je obećano.

Iz Gradskog kotara Spinut su nezadovoljni ponašanjem župana Blaženka Bobana i ravnatelja Doma zdravlja Dragomira Petrica koji su na sastanku s Vijećem GK Spinut  još u kolovozu obećali pronaći rješenje za ovaj problem. Nakon toga je uslijedilo razdoblje šutnje, da bi doktorica Beban koja je naslijedila dr. Grgurević prošli tjedan dobila naredbu za seljenje na Pazdigrad.

Vijeće GK Spinut smatra da je ovakvo ponašanje prema građanima nedopustivo i poziva ih da se izbore za svoja prava. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Vijeće kotara smatra kako u slučaju izmještanja ordinacije nije poštivan dogovor postignut na sastanku kod Župana. Župan je kazao kako će do njegove odluke status ordinacije (tim dr. Beban) ostati isti. Vijeće kotara nije ni u jednom od službenih upita saznalo odluku Župana pa smatramo da odluka nije ni donesena.

Ni HZZO ni Dom Zdravlja i njegovo vodstvo nisu se potrudili normalno i pravodobno komunicirati prema građanima (onima koji ih financiraju), niti su nakon ukazanih propusta i iskazanog negodovanja promijenili način komunikacije. To je neprihvatljivo jer plaće svih navedenih službenika financiraju građani (pacijenti)! Nisu građani tu radi Doma Zdravlja, već su Dom zdravlja i liječnici u njemu na službi građanima.

Stoga podržavamo pristojnu i demokratsku inicijativu građana te ih pozivamo neka svoje upite službeno (elektroničke poruke i pismena) upute sljedećim javnim tijelima i predstavnicima izvršne vlasti:– Ravnatelj HZZO (zeljka.lukic@hzzo.hr, glasnogovornik@hzzo.hr), Ravnatelj Doma Zdravlja (ravnatelj@dz-sdz.hr, tajnica@dz-sdz.hr), Pučka pravobraniteljica (info@ombudsman.hr), Hrvatska liječnička komora (hlk@hlk.hr, trpimir.goluza@hlk.hr), Povjerenstvo za zaštitu i promicanje prava pacijenata (pitajtenas@miz.hr), Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata (pravapacijenata@st.t-com.hr)
– Ministar Zdravstva Milan Kujundžić (pisarnica@miz.hr), Župan SD Blaženko Boban (pisarnica@dalmacija.hr) i Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara (andro.krstulovicopara@split.hr)

Vijeće će i samo uputiti službene upite te u ovisnosti dobivenim “službenim odgovorima” poduzeti daljnje aktivnosti.

http://www.pravapacijenata.hr/hr/brzi-vodic-kroz-prava-pacijenata/
https://www.zakon.hr/z/255/Zakon-o-za%C5%A1titi-prava-pacijenata

vijecegkspinut@gmail.com
www.zaspinut.com

VEZANI ČLANCI


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0