U svom govoru na početku 58. redovnog plenarnog zasjedanja Sabora HBK u utorak, predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić osvrnuo se i na skorašnje europske izbore.

“Za desetak dana, od 23. do 26. svibnja, održat će se deveti europski izbori kad će se diljem EU birati zastupnici u Europski Parlament.

Hrvatska je 2013. godine nakon višegodišnje provjere i čekanja primljena u EU. U tijeku je i kod nas po drugi put kampanja za izbor parlamentarnih zastupnika.

Imajući u vidu demokratsko pravo svih građana da biraju i budu birani, potiču se vjernici neka ispune građansku dužnost i biraju svoje kandidate.

A pri izboru dobro je slijediti onaj mudri savjet iz Biblije pa “birati ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane” (Izl 18, 21), javlja N1.

Nadati se da će i građani RH to učiniti s moralnom i društvenom sviješću i odgovornošću. Naime, biranjem i glasovanjem oni sudjeluju u odlukama koje se tiču zajedničke budućnosti, te učinkovito doprinose demokratskom razvoju naše Domovine i Europske Unije”, rekao je Puljić.1 KOMENTAR

  1. OPET PRISTIŽU UPUTE OD ZLOČINAČKOG ČOPORA KATOLIČKIH FRATARA , SLJEDNIKA KOLJAČA STEPINCA ,NJEGOVOG DUHA I NAUMA. PA BI BILO VELIKO IZOPAČENJE DUHA I UMA JOŠ UVIJEK NEKE VRSTE SLJEDNIKA KATOLIČKOG DUHA ,DA POSLUŠAJU OVU ZLOČINAČKU KORPORACIJIU ,ČIJI FRATRI NIKADA NISU NAUČILI MISLITI OSIM SLUŠATI I VJEROVATI ,I BEZBRIŽNO ŽIVJET NA RAČUN SVOJIH SLJEDBENIKA, PA PREMA TOME ONI NEMJU SVIJEST ,REKAO BI HEGEL ,DA ZANJU PROSUĐIVATI A,POSEBNO PERESPEKTIVNO ,KAKO BI SE TREBALI LJUDI SUSTAVNO ORGANIZIRATI DA PREVALADAJU DANAŠNJE PROBLEME.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime