Preko 200 natjecatelja iz 25 zemalja, a po prvi put i kuhari iz Francuske, Mauricijusa, Gruzije i Dagestana, republike u Ruskoj Federaciji smještene na istoku Sjevernog Kavkaza, ove će se godine od 6 do 9. travnja boriti za razne titule na 12. međunarodnom natjecanju Biser mora u Supetru.

Kuhat će se tri dana, a prvi put istovremeno ne na pet, već u osam natjecateljskih boksova. Kako je Biser mora prepoznat kao jedna od vodećih kulinarskih manifestacija ovog dijela Europe, najavili su svoj dolazak kulinarski majstori iz cijelog svijeta.

U Supetar stižu Gary Filbey (Velika Britanija), Roman David Tauber (Poljska), Alan Payen (Mauricijus), Sokol Prenga (Albanija), Anil Grover (Indija), Gogi Bazandarashvili (Gruzija), Knud-Erik Larsen (Danska), Rene van Sevenant (Francuska), Peter Stoyanov (Bugarska), Aleksandar Stanković (Crna Gora) koji će održavati master classeve, te spremati hranu kakva se, uglavnom, dadne vidjeti samo na svjetskim “kitchen” TV kanalima.

Dodajmo da će naša proslavljena slastičarka Dragica Lukin prirediti svoju radionicu, a Domenico Maggi, talijanski predsjednik WACS-a (World Association of Chefs’ Societies) za Europu, održat će seminar za kulinarske suce. Glavni sponzori manifestacije su Adikko banka, Grad Supetar s Turističkom zajednicom, te Svpetrvs hoteli koji su ponudili smještaj i infrastrukturu za sudionike natjecanja.

– Imamo sudionike iz 25 zemalja, rekordan broj viših i srednjih škola koje se natječu, kao i novu kategoriju “timsko natjecanje za seniore”. Pored 200 natjecatelja tu je 500 sudionika. Ovaj festival je značajno narastao. Kuhat će se tri dana, po prvi put u osam kuhinja paralelno – istaknula je Ivana Marković, gradonačelnica Supetra u četvrtak na konferenciji za novinare.

Facebook komentari