“BIO SAM NEPROMIŠLJEN” Pomoćnik ministrice Divjak ispričao se zbog skandaloznih izjava u Cisti Provo

Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak Momir Karin ispričao se zbog jučerašnjih skandaloznih izjava o iseljavanju


Karin Momir

Jučer je održana ceremonija otvaranja obnovljene zgrade Osnovne škole Josip Jović u Svibu u općini Cista Provo. Na toj ceremoniji su govorili saborski zastupnik Ante Babić, ali i pomoćnik ministrice Divjak, Karin Momir.


Dalmacija Danas je prva izvijestila o govoru pomoćnika ministrice, a govor je potom prenijela većina nacionalnih medija.

VEZANI SADRŽAJ:

– Jesmo li dotakli dno, ili možemo ići još i niže? Nadam se da ne. Ulaže se i situacija je sada lakša. S nama su ovdje i mediji. Oni su zaduženi da malo svjetlije pišu, da više naglašavaju pozitivne stvari koje nam se događaju u domovini. Danas se u Hrvatskoj nudi plaća od 1.500 €, stan i hrana, ali nešto se događa i ljudi odlaze vani. Je li to pomodarstvo ili više nemamo taj domoljubni osjećaj? Mi smo ’90.-ih dolazili ovdje, branili domovinu i nije nam bilo teško. Ne bi trebalo biti teško ni onima u radnom odnosu danas jer ostati ovdje nije samo ekonomsko nego i domoljubno pitanje prvoga reda. Zato se svi moramo potruditi da stvaramo što bolje uvjete i promijenimo klimu za one koji žele ostati i osobito one koji se planiraju vratiti. – dio je jučerašnjeg govora pomoćnika ministrice obrazovanja.

Momir Karin

Ministrica se ogradila od izjave pomoćnika

Već jučer od govora svoga pomoćnika ogradila se sama ministrica:

“Demografska situacija je ozbiljna i sve mjere Ministarstva znanosti i obrazovanja usmjerene su i na poboljšanje statusa učitelja, kompetencija učenika, ali i financijskog rasterećenja roditelja. Uzroci su iseljavanja kompleksni i nisu uzrokovani jednim razlogom, pa tako i promjena tog negativnog trenda zahtijeva promišljen i širok program mjera”, poručili su iz Ministarstva Blaženke Divjak.

Isprika pomoćnika ministrice

– Ovim putem htio bih izraziti žaljenje zbog izjave koja je prenesena s jučerašnjeg otvaranja OŠ Josip Jović u Svibu. Jasno mi je danas kako je moj istup bio neoprezan i nepromišljen, a tema je sama po sebi puno kompleksnija i delikatnija nego što je to na koncu ispalo – poručio je Momir Karin.Karin Momir

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime