BIG GAME FISHING U ROGOZNICI Počeo trodnevni sportsko-turistički spektakl

Rogoznica je nestrpljenjem dočekala ovu sportsko turističku manifestaciju jer uz natjecateljski dio, slijedi iz večeri u večer i pravi glazbeni spektakl, svakome po guštu

Ljubitelji ribolova iz Hrvatske, ali i svijeta jedva su dočekali još jednu sportsko turističku manifestaciju u lovu na morske kapitalce koje se u Rogoznici održava do nedjelje. Nakon uspješne dvije sezone, u ovom turističkom mjestu ponovno su se okupili ribolovci na prave kapitalcea na još jednom Big game fishingu, a ovogodišnji ‘Tuna fever Rogoznica 2017.’ okupio je više od 40 posada iz 10 svjetskih zemalja. Tradicionalno natjecanje u lovu na morske kapitalce odavno je postalo popularno i na Jadranu te s razlogom privlači iz godine u godinu sve više ljubitelja mora i ribolova. Tako će biti sljedeća tri ribolovna dana, a izbor je zbog izvrsnih uvjeta minule dvije godine ponovno pao na Rogoznicu, nekad poznato ribarsko mjesto, a danas pravi turistički biser kojeg s pravom nazivaju srcem Jadrana.


“Tuna fever Rogoznica 2017.”, sportsko turističko natjecanje u lovu na tune, iglune, iglane, luce, lampuge događa se kao i do sada u organizaciji splitskog kluba Big game Croatia, uz podršku Turističke zajednice Rogoznica. O kakvom je natjecanju riječ najbolje potvrđuje podatak kako se prijavilo više od 40 posada iz čak 10 svjetskih država, kaže nam Boris Županović, predsjednik splitskog kluba Big game Croatia. Ove će godine znanje i umijeće uz domaće ribolovce pokazati “biggamaši” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Njemačke, Mađarske, Italije, Slovenije, Češke. Svi natjecatelji će, najavljuje Županović sljedećih dana isploviti u ranim jutarnjim satima s rogozničke rive na pučinu kod punte Planke te do poslijepodnevnih sati tražiti što većeg kapitalca i naravno pobjedu koja će najboljega odvesti do Kostarike. U toj dalekoj zemlji održava se Svjetsko prvenstvo u big game fishingu na kojem naša država već dugi niz godina ima i svoje predstavnike.
Osim natjecanja starijih, veliko zanimanje domaćih i stranih turista, ali i mještana svake godine izaziva i natjecanje onih na kojima more ostaje pa će umijeće u subotu pokazati najmlađi ribolovci, u natjecanju ‘little game’, odnosno ribolovu kanćanicom.

Rogoznica je nestrpljenjem dočekala ovu sportsko turističku manifestaciju jer uz natjecateljski dio, slijedi iz večeri u večer i pravi glazbeni spektakl, svakome po guštu.

Više od 250 natjecatelja iz 10 zemalja isplovilo je jutros put rogozničkog akvatorija u potrazi za morskim kapitalcima na još jednom Big game fishingu ‘Tuna fever 2017’ koji se održava do nedjelje u ovom mjestu.

Poznata sportsko-turistička manifestacija koju organizira splitski klub Big game Croatia s razlogom privlači sve više domaćih i stranih ljubitelja ribolova, ali i visokih uglednika što se najbolje moglo vidjeti na svečanom otvaranju na rogozničkoj rivi.


Stoga je organizator Boris Županović, predsjednik Big game Croatia zahvalio svima na sudjelovanju, domaćinima na podršci, a natjecateljima mirno more. Natjecatelje je pozdravila i Sandra Jakelić, načelnica Rogoznice, svečanom otvaranju nazočili su i predstavnici državnog vrha, Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Tomislav Čorić, ministar zaštite okoliša i energetike, izaslanik premijera Andreja Plenkovića, te čak dvojica župana, splitsko dalmatinski Blaženko Boban i Goran Pauk, župan Šibensko kninske županije koji je kao izaslanik predsjednice otvorio rogoznički ‘Tuna fever 2017’.

Uz ugodnu konfereansu Sandre Barčot, zabavni dio ove sportsko – turističko fešte otvorile su atraktivne latino plesačice, a nakon njih izvrsno raspoložena Četiri tenora koji su imali dodatan razlog za slavlje jer je Marko Pecotić Peco proslavio rođendan.Tradicionalno natjecanje u lovu na morske kapitalce odavno je postalo okupljanje domaćih ljubitelja ribolova, ali će umijeće na moru pokazati i gosti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Njemačke, Mađarske, Italije, BiH, Slovenije, Češke koji su u 40 psada isplovili put punte Planke.

Uz ljubitelje ribolova, ovo je i mjesto na kojem rado dolaze poznate osobe iz svijeta estrade, sporta, pa je na Big gameu poznati nogometaš Hrvoje Vejić, proslavljeni košarkaš Nikola Vujčić, među natjecateljima je i popularni Željko Bebek koji se lani proslavio izvrsnim ulovom, a danas će natjecanje dodatno zagrijati Lidija Bačić. Prije nastupa na rogozničkoj rivi, poznata će pjevačiva zajedno s ostalima, u poslijepodnevnim satima okušati sreću u ribolovu.

Ako još dvojite o ugodnom odmoru punog adrenalina, dobre pisme i spize, još nije kasno za dolazak u Rogoznicu jer ‘Tuna fever 2017’ traje sve do subote navečer kada će se znati konačni pobjednici.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0