BEZ PARDONA Male Splićanke poslale poruku gradskim službama: “Grbavo, išarano, nedovršeno, nepometeno…”

Igrajući se na Prokurativama, curice od 9 i 12 godina uočile su brojne nedotstake i probleme


Dvije djevojčice, u dobi od 9 i 12 godina,igrajući se ‘komunalnog redara’ na splitskim Prokurativama, sastavile su popis komunalnih problema koji je oduševio splitske aktiviste s Dnevne doze splitskog nereda.


– Novinare često zanima koji dio ovoga svega čime se bavimo nam je najdraži, a mi često odgovorimo da nam je najdraže šta smo probudili ljude da se bore za sitne komunalne stvari. Zvuči ka floskula, al vi koji sami znate da do prije godinu ipo dana nikad mail Banovini niste poslali, a sad svoj kvart dovodite malo po malo u red aktivnim djelovanjem znate da je to istina.

Ono najlipše dosad ipak je stiglo danas u inbox, dva pratitelja stranice sidnu na kavu na Prokurativama i u moru tema jedna od njih tradicionalno bude i DDSN i komunalni (ne)red. I tako oni pričaju i nabrajaju a dvije curice (jedna 2., a druga 5. osnovne) se igraju po Prokurativama. I dolaze one za stol s papirićem na koji su nešto pisale. Nešto šta njima smeta u okolici Prokurativa. Pa ima li šta za učinit nas ponosnijima od dice koja razvijaju svijest o gradu i brizi za njega, bit će to Građanke Grada Splita s velikim G – napisali su aktivisti uz fotografiju.

Evo kakve su sve nedostatke djevojčice pronašle na Prokurativama.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime