Posljednjih dana uzbudili su se duhovi u Dominisovoj ulici u legendarnom “vrtlu” Dioklecijanove palače kojega su sami stanovnici zasadili i održavali posljednjih nekoliko godina. Naime, na području tik uz spomenuti vrtal postavljene su ploče, a stanovnici ovog dijela Geta prepali su se da će im netko posjeći njihovu zelenu oazi i da će u konačnici tu “niknuti” još jedan štekat.

Još tijekom petka bojazan stanovnika otklonio je prvi čovjek Konzervatorskog odjela, dr. Radoslav Bužančić, koji i sam stanuje u blizi mjesta izvođenja ovih radova. Konzervatorski odjel je Igoru Kokotu izdali zabranu daljnjih radova jer se radi o gradskom prostoru i arheološkoj zoni. Jačinu zabrane samo je potkrijepila i Banovina svojom zabranom kao i najavom novčane sankcije.

I dok su jučer u Konzervatorskom odjelu govorili kako je prava sreća da izvođač radova nije betonirao ploče, nego ih je samo stavio na zemlju, današnji razvoj situacije u vrtlu zasigurno će ih razočarati. Usprkos zabranama i najavljenim novčanim kaznama i usprkos činjenici da se radi o arheološkoj zoni, ploče su danas betonirane!

Za komentar smo upitali obnašatelja dužnosti pročelnika za komunalu Grada Splita, Damira Babića. Bio je iznenađen kada smo mu rekli što su nam stanovnici Dominisove ulice dojavili:

– Zaista sam iznenađen! U svakom slučaju, sve će biti uklonjeno. Postupak se provodi, tako da to neće ostati ni sa strane Grada, ni sa strane Konzervatorskog odjela tamo. Bez obzira na to što su se očito radovi danas nastavili, i Grad i konzervatori idu dalje i to će se ukloniti.

Radove izvodi stanar, vlasnik stambenog prostora u dvoru koji se nalazi u Dominisovoj ulici. Ponovno ću alarmirati redarstvo, no prvo smo napravili zapisnik, pa onda Rješenje o uklanjanju i dostavili ga jučer stanaru koji izvodi ove radove i naložili uklanjanje – kazao nam je Babić najavivši akciju uklanjanja sljedećeg tjedna.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0