BETLEHEMSKO SVJETLO U BANOVINI “Prenosimo vam svete poruke koje je navijestio Kristov život”

Preuzimajući fenjer zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš zahvalila je izviđačima što su donijeli svjetlo u Grad i što su ustrajni u ovoj lijepoj tradiciji, a nakon prijema svjetleći plamen su ostavili u podnožje božićne jelke u atriju Banovine

Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi, prijateljstva i dobrih želja danas je stiglo u splitsku Gradsku upravu. Zamjenici gradonačelnika Jeleni Hrgović Tomaš fenjer s plamtećim svjetlom predali su izviđači šest splitskih klubova na čelu sa predsjednikom Splitskog skautskog zbora Edijem Perićem.


– Mi izviđači Splita predajemo vam ovo Betlehemsko svjetlo i prenosimo vam sve svete poruke koje je navijestio Kristov život, ljubav, dobrotu, skromnost, poštenje i borbu za dobro u svima nama – poručila je Karla Banić iz OIP Jadran u ime splitskih izviđača koji već dvadesetsedmu godinu za redom zajedno s tisućama izviđača svijeta i Europe pronose Betlehemsko svijetlo kao simbol svjetla koje nadvladava tamu, uz želje za mir i dobro uoči Božića.

Preuzimajući fenjer zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš zahvalila je izviđačima što su donijeli svjetlo u Grad i što su ustrajni u ovoj lijepoj tradiciji, a nakon prijema svjetleći plamen su ostavili u podnožje božićne jelke u atriju Banovine.

Inače, izviđači su već u nedjelju, 16. prosinca, svjetlo donijeli u splitsku prvostolnicu, katedralu sv. Dujma gdje su imali i prigodnu svečanost za članove Splitskog skautskog zbora koji su i donijeli svijetlo, kao i za sve građane koji su betlehemski plamen mogli ponijeti svojim domovima u vlastitim feralima ili svijećama.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0
Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime