Besplatna podrška roditeljima u postupku razvoda braka: “Kako razvod izgleda u očima djeteta? Sukob, i dalje komuniciramo?“

Ciklus započinje radionicom koja će se održati u ponedjeljak, 14. rujna u 17:30 u prostoru Kluba trudnica (Ruđera Boškovića 28)

Udruga Mentor poziva razvedene roditelje (i one koji su u postupku razvoda braka) da se uključe u ciklus besplatnih edukativnih radionica i grupne podrške, u okviru projekta „Iskra Plus“. Roditeljima se kroz radionice pruža podrška u ovom, za mnoge vrlo teškom, životnom razdoblju. U malim grupama, uz razgovor i interaktivne vježbe, roditelji imaju priliku sagledati vlastitu situaciju iz drugačije perspektive, osvijestiti vlastite potrebe, raditi na sebi i dobiti podršku u tom procesu.


Ciklus započinje radionicom koja će se održati u ponedjeljak, 14. rujna u 17:30 h u prostoru Kluba trudnica (Ruđera Boškovića 28).

Roditelji će kroz ciklus edukativnih radionica obraditi teme „Kako razvod izgleda u očima djeteta? Kako i dalje biti roditelj? Kako se nositi s gubitkom? Sukob, i dalje komuniciramo?“ Nakon toga slijede četiri radionice grupne podrške gdje će s drugim roditeljima i uz stručno vodstvo naših voditeljica dijeliti svoja iskustva i dobiti potrebnu podršku.

Udruga Mentor je u svom dosadašnjem radu različitim aktivnostima obuhvatila preko 2000 roditelja, a od toga njih 104 uključenih upravo u projekt „Iskra Plus“. Njihovo zadovoljstvo i spremnost da unesu promjene u svoj život najbolji su nam poticaj da nastavimo i dalje:

– Radionica me natjerala da više mislim o sebi s distance, objektivnije. Dobio sam dio znanja koja su mi nužna za nastavak nošenja sa situacijom.

– Pomogle su mi da shvatim težinu ovog procesa te da se mirnije nosim sa situacijom u kojoj se nalazim.

– Svidjela mi se toplina i pristupačnost, stvarni savjeti koji su me doveli do spoznaje da je ovo samo jedna životna epizoda u kojoj samo mogu na sebi raditi i pomoći sebi kako bi tek tada bila dobar roditelj svojoj djeci.

– Zadovoljna sam jer sam tijekom radionica osvijestila koliko mi sami možemo utjecati na puno toga (situacije, osobe, sebe), na što sam prije mislila da možda i nije moguće.– Žao mi je što je gotovo jer bili ste mi svjetlo.

– Više reakcija sudionika, kao i korisni savjeti za roditelje koji su u postupku razvoda braka, dostupni su u brošuri „Što treba znati o razvodu“ dostupnoj na web stranici udruge.

Radionice su dio projekta „Iskra Plus“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sve detalje o načinu prijave pronađite ovdje – najavljuje Jasna Vejić, voditeljica projekta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime