BESPLATAN PRIJEVOZ ZA STUDENTE Studentima Splitsko-dalmatinske županije besplatno putovanje vlakom do mjesta studiranja!

Županija će svim studentima s prebivalištem u SD županiji od 1. listopada osigurati besplatan prijevoz do bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj u kojem studiraju

Danas je u županiji potpisan Ugovor o integriranom prijevozu putnika na području Splitsko-dalmatinske županije i sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata kojim će se osigurati besplatan prijevoz studenta s prebivalištem u Županiji do bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj u kojem studiraju.


Ugovor su potpisati župan Blaženko Boban i Uprava HŽ Putničkog prijevoza, predsjednik Uprave Željko Ukić i članovi Uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić.

Nakon potpisivanja Ugovora, novinarima su se obratili župan Boban i Željko Ukić.

Župan Boban je istaknuo kontinuiranu pomoć Županije obiteljima koje imaju djecu od dječjeg vrtića do studija. I ovaj današnji čin, kao i besplatne knjige za sve osnovnoškolce, stipendije studentima iz obitelji s četvero i više djece te studentima iz obitelji poginulih branitelja, vidi kao demografske mjere za opstanak i mogući povratak obitelji na ova područja.

– Potpisali smo Ugovor o besplatnom prijevozu studenata kojeg mogu koristiti svi redovni studenti s područja Splitsko dalmatinske županije, a koji studiraju bilo gdje u Republici Hrvatskoj, kao i oni studenti koji studiraju unutar Splitsko dalmatinske županije, a koriste željeznički prijevoz. Razlog ovome je vrlo jednostavan. Prije svega svi se moramo potruditi i napraviti određene pomake kako bi revitalizirali željeznički prijevoz, čime bismo i gužve koje se događaju na našim prometnicama dodatno smanjili. S druge strane, želimo da se studenti osim odlaska u mjesto studiranja, i vraćaju u svoju županiju. Ovim današnjim sporazumom, želimo nastaviti i buduću suradnju s Hrvatskim željeznicama i kroz neke druge aktivnosti. Studenti će mogućnost besplatnog prijevoza ostvariti na način da će temeljem javnog poziva kojeg će oglasiti županija donijeti preslik osobne iskaznice kao dokaz mjesta prebivališta i potvrdu sa svog fakulteta o statusu samog studenta. Potom dobivaju “pametnu” karticu Hrvatskih željeznica koja vrijedi pet godina. Ova mjera kreće već od 1. listopada, a prvih mjesec dana provoditi će se temeljem iksice dok ne dovršimo program i izradu ovih pametnih kartica a od 01. studenog program putovanja provodit će se sa samim karticama. Nadam se da ćemo na taj način potaknuti da studenti koriste Hrvatske željeznice gdje god studirali u Hrvatskoj – kazao je župan Boban.

– Željko Ukić, predsjednik uprave HŽ Putnički prijevoz je u izjavi za novinare kazao:– Koristim priliku zahvaliti se županu na ovom Ugovoru. Splitsko dalmatinska županija prva je u Republici Hrvatskoj koja je na ovakav način odlučila pomoći studentima sa svojeg područja besplatnim prijevozom na području cijele Republike Hrvatske, kako bi mogli kvalitetnije i češće putovati.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime