Nastavkom suradnje HŽ Putničkog prijevoza i Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) redovnim studentima s prebivalištem na području SDŽ-a od 14. listopada 2019. do 17. srpnja 2020. omogućava se besplatan željeznički prijevoz do mjesta školovanja u Hrvatskoj. Besplatan prijevoz studentima osiguravaju Županija i HŽ Putnički prijevoz u jednakim omjerima od 50%. Prijevoz studenata osiguran je u 2. razredu redovnih vlakova, a s pametnom karticom studenti će karte preuzimati na blagajnama HŽPP-a i u vlaku.

Kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz, studenti trebaju popuniti zahtjev za izradu pametne kartice na koju će im biti dodijeljen profil studenta SDŽ, uz predočenje identifikacijskog dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište na području SDŽ i potvrde SDŽ o statusu redovnog studenta. Cijena izrade studentskog profila iznosi 50 kn.

Zahtjev za izradu pametne kartice

Studenti koji posjeduju pametnu karticu i koji nemaju dodijeljen profil trebaju popuniti zahtjev za izradu pametne kartice, uz predočenje identifikacijskog dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište na području SDŽ i potvrde SDŽ o statusu redovnog studenta.

Studenti koji posjeduju pametnu karticu i imaju dodijeljen profil studenta SDŽ, koji vrijedi godinu dana od dana ispostavljanja, trebaju predočiti identifikacijski dokument iz kojeg je vidljivo prebivalište na području SDŽ i potvrdu SDŽ o statusu redovnog studenta.

Na temelju Sporazuma o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju željezničkog prometa i unaprjeđenju integriranog prijevoza putnika na području Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije koji je sklopljen 30. travnja 2018. u Splitu, te Ugovora o besplatnom prijevozu studenata iz 2018. godine, ovime se nastavlja uspješna suradnja HŽ Putničkog prijevoza i Splitsko-dalmatinske županije u cilju povećanja mobilnosti i poboljšanja kvalitete života građana.Ostvareno više od 16 tisuća putovanja

Nakon potpisivanja Ugovora predstavnici HŽPP-a i SDŽ-a raspravljali su o mogućnostima bolje povezanosti Splitsko-dalmatinske županije sa Zagrebom i ostalim gradovima te prijevozu ostalih kategorija putnika.

Temeljem prošlogodišnjeg ugovora redoviti studenti SDŽ ostvarili su 16.021 putovanje, od kojih 10.724 putovanja izvan SDŽ i 5.297 putovanja unutar SDŽ. U Splitsko-dalmatinskoj županiji u 2018. otpremljeno je 157.013 putnika, a u prvih devet mjeseci 2019. godine 122.908 putnika, što je za 2,3% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime