Beroš danas boravio u Splitu i družio se sa Škorićem: Evo kako su Splićani reagirali

"Ministar je naglasio da će se predizborne aktivnosti nastaviti ako ne dođe do eskalacije situacije, uz sve propisane mjere zaštite", kazao je Škorić

Ministar Vili Beroš nositelj je HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici, a danas je stigao u Split gdje ga je dočekao šef splitskog HDZ-a Petar Škorić.


Upitali smo Škorića o čemu je danas pričao s Berošom.

– Vili Beroš je odradio nekoliko sastanaka u Splitu tijekom jutra, a također se družio s građanima. Družili smo se s našim dragim sugrađanima i pričali s njima o aktualnoj situaciji i o programu kojeg budimo. Dobrom gospodarskom politikom, kvalitetnim mjerama i infrastrukturnim projektima želimo olakšati život svim našim sugrađanima. Neizostavna tema za našeg ministra Beroša bila je ponovna pojava i širenje koronavirusa.

Ministar je naglasio da će se predizborne aktivnosti nastaviti ako ne dođe do eskalacije situacije, uz sve propisane mjere zaštite. Tražili smo nošenje zaštitne opreme – maski i rukavica, te da se drži socijalna distanca.


Škorića smo upitali komentar izjave HDZ-ovca Anušića da odgoda izbora nije nemoguć scenarij.

– Struka će procijeniti razvoj situacije i o toj procjeni sve ovisi. Svi scenariji su mogući. Samo je struka ta koja je pozvana procjenjivati stanje i donositi odluke.Kako su Splićani reagirali na Beroša?

– Jako pozitivno. Ljudi su se opustili i pružaju mu ruku, no ministar kroz svoju komunikaciju i geste pozdravlja ljude laktom, šalje im poruku da se čuvaju, da se ne izlažu jer je zdravlje svima najvažnije.

Kako ocjenjujete dosadašnji tijek kampanje. Je li ona “prljava” više u odnosu na neke prošle?

– Korona je poremetila sve životne tijekove, pa tako i izbornu kampanju. Ova izborna kampanja odudara od svih ostalih. Društvena okupljanja sve političke stranke su svele na minimum, naglasak je na kampanji putem medija i društvenih mreža. Ova kampanja definitivno odudara od dosadašnjih. Mislim da se aktualna vlast vrlo odgovorno ponašala u vrijeme koronakrize, a definirali smo politiku koja se neće primarno voditi stranačkim interesima nego interesima sigurnosti i zdravlja građana.

Ide li novo aktiviranje korone u prilog ili na štetu HDZ-ovog izbornog rezultata?

– Ovo aktiviranje korone ide na štetu Hrvatskoj, osobito kao turističkoj destinaciji. Politički, mislim da nitko ne može imati koristi ili štete.

Očekujete li da ćete putem preferencijskih glasova biti izabrani u Sabor?

– Očekujem pobjedu liste br. 9 na čelu s Vilijem Berošom. Ponovit ćemo broj osvojenih mandata s izbora 2017. Koliko će koji kandidat pojedinačno dobiti glasova je nebitno jer djelujemo kao tim, te kao tim zastupamo program s kojim pobjeđujemo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime