Bernardić u Splitu: “Nije dogovorena koalicija s MOST-om, a Vlada i Plenković moraju otići jer su štitili kriminal u Agrokoru

"Posljednja tri mjeseca mi u SDP-u ponavljamo da je u Agrokoru na djelu legalna pljačka koju je omogućio HDZ, Plenković, Dalić i ostatak te ortačke skupine" - kazao je danas Bernardić

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić z subotu je posjetio Dubrovnik, Split i Šibenik gdje je s članicama i članovima SDP-a raspravljao o novom nacrtu programa stranke „Za dobro društvo“.


Bernardić je prilikom posjeta Dubrovniku podsjetio kako je SDP prvi i jedini u Hrvatskoj ponudio konkretan plan za zaustavljanje iseljavanja mladih, ali i kako lakše do posla i stana, što je posebice važno za Dubrovnik, gdje su cijene nekretnina tradicionalno više od ostatka Hrvatske.

Predsjednik SDP-a je ovom prilikom demantirao medijske napise o novoj koaliciji SDP-a i Mosta rekavši kako on za to „nije čuo“, a u Dalmaciji je još jednom ponovio svoj stav da Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem mora otići jer su štitili, a štite i dalje, kriminal u Agrokoru.

„Posljednja tri mjeseca mi u SDP-u ponavljamo da je u Agrokoru na djelu legalna pljačka koju je omogućio HDZ, Plenković, Dalić i ostatak te ortačke skupine. Naš stav je jasan: iz Agrokora se dosad izvuklo 150 milijuna eura, a radna mjesta su ugrožena, stoga premijer mora otići. Opoziv Vlade je nužan, isto kao i opoziv Martine Dalić i to je danas svima jasno.“

U Dubrovniku je pohvalio rad mladog Jadrana Barača koji se odnedavno nalazi na čelu dubrovačkog SDP-a te je rekao kako je „uvjeren da će on na sljedećim lokalnim izborima preuzeti odgovornost za vođenje Grada“.

Zajedno s predsjednikom GO SDP-a Split Goranom Koturom, saborskim zastupnicima Arsenom Baukom i Brankom Grčićem te vijećnicom u Skupštini Splitsko dalmatinske- županije, Sandrom Mitrović Nikšić, Bernardić je govorio o tome kako se SDP danas u Hrvatskoj zalaže za tržišnu, socijalnu i ekološku ekonomiju, no da su otvoreni i za nove oblike privređivanja poput ekonomije dijeljenja i cirkularne ekonomije, a sve kako bi se probudilo zastarjeli model ekonomskog razvoja u našoj zemlji.


Dodao je kako novi budući program stranke, koji je napisan nakon 22 godine, donosi za SDP novu paradigmu, no ujedno je i podloga budućeg programa za Hrvatsku.

“Na braniku osobnih sloboda”

„Svaki dan se borimo za jednakost. Stranke koje mijenjaju smjer kako puše vjetar i kako pišu mediji gube svoj identitet. SDP-u se to neće dogoditi. I dalje stojimo čvrsto na braniku osobnih sloboda, zaštite slabijih, LGBT zajednice. Jedini način da uspijemo promijenti ovu zemlju jest da se pokrenemo, ali i da ne zapadnemo u cinizam i apatiju. Želim vratiti vjeru u politiku i promijeniti stav da su svi političari isti. SDP ima znanje, energiju i volju mijenjati Hrvatsku.“Poručio je kako je ponosan što je SDP danas stranka progresivnih ljudi koji gledaju u budućnost i koji nisu potonuli u malodušje pa još uvijek vjeruju u bolju Hrvatsku.

Na tribini u Šibeniku su, uz predsjednika stranke, sudjelovali i saborski zastupnici Marija Alfirev i Franko Vidović te potpredsjednik GO SDP-a Šibenik Ivan Rajić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0