Bauk predvodi listu Restart koalicije za X. izbornu jedinicu: Evo koga bi Bernardić iz Dalmacije htio gledati u Saboru

Zanimljivo, Mišo Krstičević je odustao od liste, na listi nema Ranka Ostojića ni Ante Bilića, a šef splitskog SDP-a nalazi se nisko na listi

U tijeku je sjednica Glavnog odbora SDP-a. Glavnom odboru prethodila je sjednica Predsjedništva na kojoj je Davor Bernardić predložio svoje kandidacijske liste.


Predsjednik SDP-a i čelnik Restart koalicije Davor Bernardić rekao je na početku sjednice da je siguran u pobjedu više nego ikad jer je okupio najkvalitetniji tim za koji vjeruje da Hrvatsku mogu izvesti iz krize.

“Želimo da građani u našoj zemlji žive bolje”, rekao je Bernardić u uvodnom govoru.

Bernardić je predstavio svoje prijedloge lista, među ostalim za X. izbornu jedinicu.

Na prvom mjestu očekivano se našao Arsen Bauk, šef županijskog SDP-a, donedavni saborski zastupnik koji je reaktivirao svoje mjesto u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije.

Na drugom mjestu je 39-godišnja Vrgorčanka Katica Glamuzina, potpredsjednica Glavnog odbora SDP-a.


SDP-ov ekonomski strateg Branko Grčić nalazi se na 3. mjestu, a supetarska gradonačelnica Ivana Marković vjerojatna je buduća saborska zastupnica koja se na listi Restart koalicije u ovoj izbornoj jedinici našla na 4. mjestu. Načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić je na 5. mjestu. 6. i 7. pozicija rezervirane su za HSS i HSU.

Načelnica Vele Luke Katarina Gugić našla se na 8. mjestu, a za 9. poziciju predložen je gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević. Ipak, doznajemo da je odbio listu. Je li mu zasmetalo da se našao tako nisko na listi, vjerojatno ćemo doznati uskoro.Zanimljivo, šef splitskog SDP-a Goran Kotur također je predložen za “nisku” poziciju, nalazi se na 11. mjestu. Eleonora Mandić je na 14. Na predloženoj listi tako nema Ante Bilića, a na predloženoj za IX. ni Ranka Ostojića.

Izglasavanje se očekuje uskoro.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime