Potpredsjednik SDP-a Split i predsjednik GK Trstenik, Damir Barbir, komentirao je prvi krug predsjedničkih izbora i aktualnu političku situaciju u zemlji. Osobito se osvrnuo na aktualnu predsjednicu, Kolindu Grabar Kitarović, koja će u drugom krugu predsjedničkih izbora odmjeriti snage sa Zoranom Milanovićem.

Njegov današnji status prenosimo u cijelosti:

“U prvom krugu izbora je bilo stvarno mnogo kandidata i ne može se reći da svatko nije mogao naći barem nešto što ga je privuklo i dalo određenu nadu u promjenu ili barem simpatiju dovoljnu da mu/joj podari svoj glas.

Na lijevom političkom spektru je također bilo izbora. Osim poznatih lica, postojala su i nova, jasno artikuliranih lijevih stavova, tako da se ne možemo požaliti.

Ovi izbori su nešto drugo. Ovdje biramo kakvu Hrvatsku želimo gledati u narednom razdoblju, jer funkcija predsjednika/predsjednice države je nešto što svakako predstavlja našu zemlju.

OVI IZBORI NISU BIRANJE ANTIFAŠIZMA

Dobro nam je poznato kako je aktualna predsjednica izbacila bistu druga Tita na početku mandata. Ubrzo nakon toga je proglasila Split orjunaškim gradom, pozdrav ‘Za dom spremni’ starim hrvatskim pozdravom, a premijera Plenkovića prozivala navodno zbog loše nacionalne i gospodarske politike, a u biti zbog njemu briselski nametnutih prilično liberalnih stavova (istanbulska konvencija) koji u tom trenutku postaju problem za ‘njeno’ konzervativno tijelo.

Kako su se bližili izbori, a na čelu HDZ-a je i dalje stajao Plenković, Kolinda je shvatila da se prekalkulirala i da treba podršku HDZ-a, odnosno istog onog ‘liberala’ kojeg je do jučer napadala, a kojeg na čelu HDZ-a drži ništa drugo nego interes članova za podjelom plijena dok isti vlada državom.

I tako, preko noći je Kolinda postala isti taj briselski liberal kojeg je do jučer napadala. Pozdrav ‘Za dom spremni’ je prestao biti stari hrvatski pozdrav i postao je kompromitiran, a Vlada je ponovno postala uspješna kako gospodarski, tako i svjetonazorski.

Ukoliko je potrebno, Kolinda će staviti i petokraku na čelo, podignuti stisnutu šaku, prisloniti je na glavu i viknuti: ‘Smrt fašizmu!’, uzeti pušku i otići u šumu.
Sve to će Kolinda napraviti kako bi ostvarila SVOJ cilj, a nikako cilj NAŠEG naroda i države.

Kolinda je veći katolik od Pape, veći fašist od Ducea i revolucionar od Che Guevare. Kako se namisti u taj čas.

Zbog toga ovi izbori nemaju veze s antifašizmom, jer vam to može ponuditi i Kolinda, pod uvjetom da joj to zatreba.

OVIM IZBORIMA NE BIRAMO MANJE ZLO

Funkcija predsjednika je marginalna po pitanju promjene u našim životima.
Tko god pobijedio, stvari se neće mnogo mijenjati. Ovo nisu povijesni izbori, nego izbori o tome koga želite da vas predstavlja u svijetu.

Odnosno čija kičma se manje savija pod međunarodnim pritiscima i pod izazovom ‘vlastitih mogućnosti i prilika’ koje se otvaraju u međunarodnoj politici, čiji je uloga predsjednika / predsjednice bitan dio.

Ovdje birate onoga koji stavlja svoj stav ispred svog interesa, ma kakav on bio…

Uoči novih konzervativnih proljeva, koji će uslijediti od aktualne predsjednice, a sve s ciljem da se vrati opet onom biračkom tijelu kojeg napusti i prihvati po potrebi, a sve sa ciljem regrutacije za ISKLJUČIVO VLASTITI interes, pozivam na razum i iskustveno biranje.

Zoran Milanović je bolji kandidat od Kolinde Grabar-Kitarović. Ne manje loš, nego jednostavno bolji.

Razlika je što s jedne strane birate NEŠTO, a s druge strane birate NIŠTA” – stoji u današnjoj Barbirovoj objavi.4 KOMENTARI

  1. LOPOVI LOPINE iz ZNA SE pokusavaju hrvatima i Hrvatskoj nametnuti strah od crvenih i petokrake, ali iskreno mene a i vecina hrvata je mnogo veci strah od crnih i uhatoga “U”.
    Evo jucer citam kako se na Marjanu simbolu slobode pokusava podignuti spomenik mladom ustskom kvislingu, od ljudi koji bi radije Split i Msarija vidjeli u Italiji do pod Hrvatskoj. Mislim da se radi o nacionalnoj veleizdajii da tu incijativu treba sasijeci u korijenu ainicijatore najostrije kazniti.

  2. Ispljuvak predsjednik Hdz, Livnjak Skoric svojata moj Split kao svoje lane. Ne ,odjebi Skoricu. Vrati se u svoju vukojebinu i budi hrvatina u svom kraju. Ne diraj mi moj Split, za kojih su u II ratu palo palo vise od12.000 partitana.PS u Spkitu je bilo registrirano 50-ustasa. Odjebi tauvjek bjedo usraska.

  3. Ti dojebi iz mog Splita šugo tifusarska. Napuši se 50-tak debelih Ustaških kurčina govno komunjarsko. Jebalo ti svih 12.000 crknutih šumskih razbojnika mater. Marš.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime