Banovina: U ponedjeljak konstituirajuća sjednica, hoće li Krstulović Opara mirno “ploviti” sljedeće 4 godine?

Hoće li se i službeno dogoditi koalicija HDZ-a i HGS-a u gradu Splitu, doznat ćemo u ponedjeljak

Kao što je već najavljeno, ovog ponedjeljka s početkom u 9 sati u velikoj vijećnici u Banovini održat će se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Splita.


Dnevnim redom je predviđen izbor, a potom i izvješće mandatne komisije i verifikacija mandata, utvrđivanje člana predstavničkog tijela koji će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika te svečana prisega članova predstavničkog tijela. Uslijedit će izbor Odbora za izbor i imenovanje, a nakon toga izbor predsjednika i potpredsjednika predstavničkog tijela.

Tako ćemo u ponedjeljak doznati hoće li novi splitski gradonačelnik, Andro Krstulović Opara, dobiti stabilnu Većinu u vijeću. Stranke Pametno i MOST već su se izjasnile da ne planiraju koalirati s HDZ-om, a iz samog splitskog HDZ-a više put su naglasili da su za razgovore sa svima osim s SDP-om.

Nakon što je što je suradnja HDZ-a i Kerumovog HGS-a dogovorena na razini Splitsko-dalmatinski županije, prilično je izgledno da će te dvije stranke surađivati i na gradskoj razini. HDZ-ova koalicija ima 11 vijećnika, a HGS 8. HSLS već se izjasnio da se na podršku njihovog vijećnika ne može računati u slučaju suradnje HDZ-a i HGS-a, no to bi se mogli kompenzirati podrškom Srđana Gjurkovića iz HNS-a, stranke koja je na nacionalnom nivou koalirala s HDZ-om prilikom posljednje rekonstrukcije vlade.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0