Splitskoj javnost poznata je “baka zmaj” koja originalnim oblikom aktivizma pokušava osvijestiti javnost o problematici pedofilije u Splitu i općenito. Njezine dvije unuke zlostavljao je pedofil koji se trenutno nalazi u zatvoru, ali baka sa svojom borbom nije stala, jer smatra da je u slučaj umiješano još osoba koje su prošle nekažnjeno. Zato još uvijek po Splitu ostavlja letke kojima upozorava splitsku javnost na ovaj i druge slučajeve pedofilije.

Dva mjeseca nakon što je kažnjena novčanom kaznom u iznosu 300 kuna, baka zmaj nastavila je svoj aktivizam dijeljenja letaka po splitskim kvartovima. Tijekom srijede na vrata stana su joj pokucali policijski djelatnici koji su joj uručili prijavu zbog dijeljenja letaka.

– Prijava je podignuta s obrazloženjem da se u letcima iznosi uvredljiv sadržaj. Svakako ću otići do policije pitati što je to uvredljivo u tim letcima. Ali vjerujem da su i oni na mojoj strani. Toliko sam tužna, svakog dana sam sve nesretnija. Mislila sam da će s vremenom biti bolje, ali ja sam sve nesretnija. Već neko vrijeme komuniciran s ljudima čija su djeca zlostavljana od strane pedofila. Podržavam takve ljude i gledam na sve načine pomoći. Malo tko može razumjeti tu bol, samo koji su to zlo iskusili u svojoj obitelji – priča nam baka zmaj.

Izričito je pohvalila posao splitske policije.

– U svatko letku naglašavam da naša policija radi vrhunski posao i da je na njima najteži dio posla. Onda slučaj dođe u sud gdje neki nepošteni sudac sav taj trud baci u vodu. Ponovit ću. Od svih službi koje su uključene u slučaj, jedino sam od strane policije doživjela iskrenu susretljivost. Svima drugima ste samo broj, naša sudbina ih ne zanima – kaže Splićanka.

Najavila je nove akcije u novom tjednu.

– Sljedeći tjedan ću podijeliti novih 200 letaka, ne šljivim ja to. Podijelila bih i više da iman novaca, ali imam koliko imam. Na letcima uvijek stavljam isključivo inicijale, objavljujem sadržaje koji su već bili objavljeni u novinama i ne vidim u čemu je problem ako ja na to podsjećam. Ništa strašno nisam pisala, ali moramo nešto učiniti da zaštitimo našu djecu. Narode, zaštitimo djeco od monstruma! – poručuje baka zmaj.

Za kraj je poručila:

– Imala sam 55 godina kada sam umrla. Umrla sam onog dana kada sam doznala da je pedofil zlostavljao moje unuke. Ja sam umrla, jednostavno, pored svega onoga lijepog što još postoji u životu, ja sam mrtva žena.

VEZANI SADRŽAJ:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime