Bačić: “Svaka druga mlada osoba u Republici Hrvatskoj je bila nezaposlena, a sada smo tu brojku prepolovili!”

Ante Bačić je na skupu govorio prvi te je izlaganjem oduševio Podstranjane, napominjući da će mladi i dalje biti u fokusu njegovog djelovanja jer želi doprinijeti smanjenju broja nezaposlenih mladih osoba

Predvođeni Vilijem Berošom, u posjet splitskim studentima su pristigli kandidati sa liste Hrvatske demokratske zajednice u X. izbornoj jedinici Petar Škorić, Ante Bačić i Blaženko Boban. U razgovoru sa Berošom, kandidati su se osvrnuli na ostvarene rezultate u visokoškolskom obrazovanju, te mu predstavili projekt ICT županija koji je pokrenut u svrhu razvoja IT sektora u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Lokacija posjeta studentskom kampusu i studentima – Split 3, je nešto kasnije postala i mjestom susreta kandidata sa splitskim poduzetnicima koji su izrazili vjeru u pobjedu HDZ-a na nadolazećim parlamentarnim izborima.


U večernjim satima kandidati su posjetili najmlađu hrvatsku općinu Podstranu. Ante Bačić je na skupu govorio prvi te je izlaganjem oduševio Podstranjane, napominjući da će mladi i dalje biti u fokusu njegovog djelovanja jer želi doprinijeti smanjenju broja nezaposlenih mladih osoba, stvaranju novih radnih mjesta i rastu stope nataliteta. Bačić je istaknuo i da je svaka druga mlada osoba u RH bila nezaposlena po dolasku HDZ-a na vlast, a da se sada ta brojka prepolovila.

Skupu su prisustvovali predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Škorić je istaknuo da kolege koje su zajedno sa njim na listi ulijevaju povjerenje jer je polovica njih na poziciji čelnika lokalne i regionalne samouprave koji su u svakodnevnom kontaktu sa građanima i poznaju njihove potrebe. Boban je naglasio da od dolaska Andreja Plenkovića na mjesto premijera Republike Hrvatske, država uživa znatno veći međunarodni ugled. Tomu potvrda jesu kontakti koje Plenković ima u inozemstvu, a čime se ni čelnik SDP-a, Davor Bernardić, kao ni on ne mogu pohvaliti.

Upravo zbog toga su iskustvo, znanje i stručnost HDZ-ovog kadra svojevrsna pozivnica hrvatskom društvu da povjerenje ukaže HDZ-u koji je u posljednje četiri godine, a osobito uslijed pandemije korona virusa, pokazao da zna kako upravljati državom.

Uz spomenute kandidate, u skupu su sudjelovali kandidati Ante Mihanović, Jure Brkan i Danica Baričević.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime