Tijekom dana javilo nam se više građana s upitima vrijedi li zabrana rada i za automat klubove, jer, kažu, neki od njih jutros su radili nesmetano.

Glasnogovrnica PU splitsko-dalmatinske kaže, policija provjerava sve prijave građana.

– Od jutros smo na terenu što se tiče ugostiteljskih objekata, policijski službenici provjeravaju dojave i opominju one koji nastavljaju s radom unatoč zabrani. Sve ostale upite ćemo također provjeriti – kaže kratko.

Je li automat klubovima zabranjen rad, nije nam znala odgovoriti. Za to je, kaže, nadležan Stožer civilne zaštite.

Ista situacija već viđena u Primoštenu?

Naime, u Odluci Stožera civilne zaštite RH o zabrani rada, automat klubovi nisu posebno navedeni, pa smo im poslali upit vrijedi li zabrana i za njih.

Podsjećamo, slična stvar dogodila se na području Općine Primošten. Kako nam je kazao načelnik Općine Stipe Petrina u odluci kojom je zabranio rad ugostiteljskih objekata, nije posebno navedena zabrana automat klubovima, pa su oni nastavili s radom. Petrina je tome doskočio pisanjem još jedne odluke, samo za njih. Hoće li Stožer civilne zaštite postupiti isto, ostaje za vidjeti.

Povezani sadržaj

Stožer civilne zaštite SDŽ poslao prijavu Ravnateljstvu

Iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije stiglo je priopćenje da će automat klubovi zbog rada biti prijavljeni.

– Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije je po zaprimljenoj dojavi o nastavku rada automat klubova unatoč Odluci NSCZ RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja poslao prijavu Ravnateljstvu civilne zaštite RH koji će isti proslijediti MUP-u na postupanje – priopćili su.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime