Čini se da ulična umjetnost u Splitu u posljednje vrijeme doživljava novi ‘comeback’. Nakon oživljavanja dijela festivala XStatic u organizaciji Grada Splita i oslikavanja murala u Plinarskoj ulici u sklopu Splitskog ljeta, na splitske ulice vraćaju se i graffiti jamovi – okupljanja uličnih umjetnika.

Prvi ikad “Art Clash Jam” u organizaciji zadruge Artist Vito, će Splićanima 17. i 18. listopada na Kopilici predstaviti čak 25 uličnih umjetnika iz Splita, Trogira, Omiša, Zadra, Makarske, Šibenika i Korčule.

Umjetnici će sprejevima oživjeti zidove Konzumovog parkirališta, a osim u živopisnim graffitima, splitska publika imat će priliku uživati u glazbi splitskog DJ dvojca Los Santos i ponajboljim domaćim pivima iz splitskih craft pivovara.

Posebnost ovog događaja je što će sve biti odrađeno volonterski, a sav potreban materijal doniran.

– Ovom gradu treba pokazati da se neke stvari mogu pomaknuti i bez gomile novca. Nije to ništa besplatno, ali još uvijek postoje ljudi koji su spremni iz čiste ljubavi prema umjetnosti realizirati ovakva okupljanja – objašnjava Davor Perišić iz zadruge Artist Vito.

Street art scena je u Splitu itekako živa, naglašava, no ovakvih organiziranih događanja kronično nedostaje, a oni su velik korak ka destigmatizaciji ulične umjetnosti.

Zato, idući vikend od 10 do 18 sati rezervirajte za “Art Clash Jam” i podržite dalmatinsku street art scenu. Organizatori podsjećaju da su na snazi protuepidemijske mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Poštujte ih, jer plan je biti žarište zabave, a ne zaraze – poručuju.

Za više informacija posjetite Facebook stranicu događaja.


Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime