“Apeliramo na sve nadležne institucije učine sve potrebno da Split bude siguran grad”

"Duboko smo potreseni događajem u kojem su prekjučer stradali građani našega kotara"

Split je potresla vijest tijekom srijede navečer o pucnjavi na oca i sina od strane dva mladića. U pucnjavi je ranjen veteran 4. gardijske brigade i invalid Domovinskog rata, koji je ostao bez noge, i njegov sin u splitskom kotaru Sućidar. Prema prvim informacijama do pucnjave je došlo zbog svađe u prometu, nakon koju su dva mladića presrela oca i sina te izvadili pištolj pucali na njih u predjelu nogu.


Zbog ovog događaja već se oglasila udruga 4. gardijske brigade, a danas je svoje priopćenje predsjednik kotara Sućidar Damir Ćosić Roda, koje prenosimo u cijelosti i autentično:

Duboko smo potreseni događajem u kojem su prekjučer stradali građani našega kotara, veteran 4. gardijske brigade, dragovoljac Domovinskog rata i 80 postotni HRVI koji je na Južnom bojištu izgubio nogu, a koji je nedavno teško ozlijeđen, kao njegov sin koji je stao u obrana u svoga oca. U oca i sina pucala su dvojica kriminalaca koja su pucali na ljude i to nakon bezazlene prometne svađe koju su sami izazvali.

Policija je odmah uhitila dvojac koji su pucali u oca i sina i zahvaljujemo im na brzoj reakciji. Ali ovakve je događaje potrebno spriječiti. Svjedoci smo sve češćih napada kriminalaca koji se po gradu ponašaju kao da su taj grad oslobodili, ali umjesto da ga poštuju, te poštuju ljude koji su grad oslobodili i čuvali, u njih pucaju. Stoga pozivam nadležne institucije, sudstvo i policiju da se suprotstave nasilju koje nas okružuje sve češće i sa sve snažnijim i tragičnim posljedicama. Kao predsjednik kotara Sućidar učinit ću sve što je u mojoj moći da naš kotar bude što sigurniji, pokušat ćemo u suradnji s policijom, pojačati ophodnju, s prometnom policijom povećati broj kontrolnih mjesta, ali pravi posao u rukama je i sudstva, a ne samo policije. Oružje je prelako dostupno, kriminalci šeću ulicama s uvjetnim kaznama, a naši građani, isti oni koji su se borili za slobodnu Hrvatsku i Split, stradavaju u oslobođenoj Hrvatskoj, od strane onih koji ne mare za ljudski život i dostojanstvo.

Apeliramo na sve nadležne institucije da u skladu sa svojim standardima i mogućnostima koje su veće nego što se koriste, učine sve potrebno da Split bude siguran grad.

Split, 23.03.2018.
Predsjednik vijeća G/K Sućidar
Damir Ćosić – Roda


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0