Ante Sanader: Oštro demantiram Željka Keruma. Nekorektno je to što govori!

"Naš partner je očito već u kampanji. To je njegov stav, ja ne mogu govoriti u njegovo ime, ja sam predsjednik županijskog HDZ-a i mogu govoriti u ime stranke, ali on ne može"


Predsjednik HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader komentirao nam je aktualnu političku situaciju u Splitu, točnije činjenicu da se ni Petar Škorić ni Andro Krstulović Opara neće kandidirati ponovno na trenutne funkcije, one na čelu gradske organizacije stranke i na čelu Grada.


Ante Sanader

Jučerašnja potvrda Krstulovića Opare da se neće natjecati za splitskog gradonačelnika 2021. bila je povod još jedne medijske “paljbe” Željka Keruma po aktualnom poteštatu. Naime, rekao je da Krstulovića Oparu HDZ ne želi zbog štete koju je nanio stranci.

Krstulović Opara neće se kandidirati za splitskog gradonačelnika!

– Želim oštro demantirati Keruma, nekorektno je da netko sa strane tako govori. Kerum ne može govoriti u ime HDZ-a.

Prije 20 dana je bio premijer u Splitu, bio sam prisutan. Pitao je Andru kakva je situacija, rekao je da mora razgovarati s doktorima i obitelji šta će dalje. On mu daje potporu, podržava ga, smatra da je dobro odradio svoj posao. Andro je jučer rekao da zbog bolesti i obitelji se ne bi dalje kandidirao – uvodno nam je rekao Sanader.Kerum kaže da Andro Krstulović Opara ne govori istinu, da se želi kandidirati, ali da ga HDZ zbog “štete koju je nanio stranci” isključuje kao mogućnost. Kako to komentirate?

– Kerum nije glasnogovornik niti član HDZ-a, nema nikakvu funkciju u HDZ-u da bi on mogao davati takvu izjavu u ime HDZ-a. Ja mogu u ime HDZ-a, kao predsjednik županijske organizacije, ali i kao politički tajnik HDZ-a na državnoj razini to demantirati. To nije istina. Kad je premijer bio zadnji put u Splitu, Andro je pohvaljen, ima njegovu podršku. Ovo je osobna stvar, rekao je da će razgovarati s doktorima i s obitelji.

Je li vam svejedno što i na koji način vaš koalicijski partner govori o  Krstuloviću Opari?

– Naš partner je očito već u kampanji. To je njegov stav, ja ne mogu govoriti u njegovo ime, ja sam predsjednik županijskog HDZ-a i mogu govoriti u ime stranke, ali on ne može, može u svoje ime.

Kakve su vaše procjene za lokalne izbore?

– HDZ će pobijediti i u gradu i u županiji.

SPLITSKA “IGRA PRIJESTOLJA” JE POČELA Sve je izglednije da će novi šef splitskog HDZ-a biti Vice Mihanović: Otkrivamo tko će mu biti “desne ruke”

Tko će biti kandidat za župana?

– Nismo još raspravljali o tome, mi smo sad u unutarstranačkoj kampanji, tako da o tome nismo razgovarali. Mi imamo 22. prvi izborni krug za koji se biraju predsjednici gradskih i općinskih organizacija i predsjednici županijskih, i nakon toga ćemo raspravljati o kandidatima.

Je li Blaženko Boban opravdao očekivanja stranke u svom mandatu?

– Blaženko je i prije ovog mandata odradio odličan posao. Zato je i postao kandidat za župana. Bio je 12 godina u Solinu, odradio je odličan posao i imao je podršku naroda. To se potvrdilo i na prošlim izborima. Mogu samo izreći hvale i pohvale na njegov rad, trud i marljivost, prvi je župan koji je bio u svakom gradu i općini, obišao cijeli teren nekoliko puta i odlično obavio posao župana u proteklom mandatu.

Kako komentirate izglednog kandidata Vicu Mihanovića za prvog čovjeka splitskog HDZ-a?

– Sutra do 24 sata je rok za podnošenje kandidatura. Kad se kandidatura podnese, onda ćemo znati tko se kandidirao, onda će kampanja, pa ćemo moći govoriti i tome.

SLUŽBENO JE Splitski HDZ uskoro će dobiti novog šefa, Petar Škorić povlači se nakon 8 i pol godina!

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
13
Hagić
2
Hmmm
9
Plač
2
Grrr
4
Molim?
8

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime