Predsjednik ŽO HDZ Splitsko-dalmatinske županije, Ante Sanader, reagirao je na izjave čelnika splitskog SDP-a Gorana Kotura. Njegovo priopćenje možete pročitati u nastavku.

“Sramotne su izjave predsjednika SDP-a Split pa je bilo pitanje vremena kada će se javiti oni koji situaciju oko korona virusa promatraju na sigurnoj udaljenosti, u udobnosti svojih domova, prozivajući one koji se nalaze svakodnevno na prvoj crti borbe protiv COVID-a19.

Njihove izjave prema kojima bi prvo trebali sankcionirati, a tek nakon toga argumentirano i činjenično ispitati situaciju, podsjećaju nas na neka davno zaboravljena vremena.

Proboj korona virusa u domove za starije i nemoćne, na ljudskoj razini, na sve nas je ostavio emotivan trag, kao i na sve građane diljem Hrvatske i svijeta kojima su se slične situacije događale bez iznimke, a nažalost s još tragičnijim posljedicama.

Vidjelo se, i u toj izazovnoj situaciji da je naš Stožer civilne zaštite kao i sam Župan, zajedničkim snagama sa svim zdravstvenim i žurnim službama pravodobno reagirao, što je bilo vidljivo kroz evakuaciju korisnika domova u zdravstvene ustanove Klinički bolnički centar Split i županijsku specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Biokovka gdje se evakuacija odvila na sam blagdan Uskrsa.

Izvrtanjem teza, kao i obično SDP-ovci, pokušavaju sakriti svoj nerad i nesposobnost, optužujući osobe koje predano obavljaju svoj posao čitavo ovo vrijeme uslijed pandemije korona virusa, uključujući i našeg župana Blaženka Bobana.

Stoga traženje ostavke našeg Župana možemo podvesti pod obično politiziranje, u čemu moramo priznati da su se i u doba ove krize SDP-ovci iskazali.

Svojim ponašanjem razbijate jedinstvo svih naših građana, koje je bilo od presudne važnosti za izvrsne rezultate u borbi s korona virusom u Hrvatskoj.

Ukoliko ne možete pohvaliti one koji su u ovom trenutku jedni od najizloženijih, budite toliko pristojni pa se suzdržite od politikantskih kritika u želji da dobijete neki politički poen.

Sve aktivnosti koje su županijski civilni stožer i Župan poduzeli kako u vrijeme prije tako i za vrijeme same epidemije u našoj Županiji, poput uspostave karantene u hotelu Zagreb na Duilovu – koja je organizirana među prvima u Hrvatskoj, organizacija uspostave COVID centra u KBC Split na Križinama – za čitavu Dalmaciju kapaciteta 400 mjesta, opremanje Spaladium arene za eventualni prihvat oboljelih – preko 2500 mjesta, otvorenje COVID ambulante na Mertojaku u sklopu Doma zdravlja, uspostava vršenja analiza uzoraka na području naše županije u KBC Split i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, organizacija punktova s MUP-om i civilnom zaštitom, koordinacija između gradskih i općinskih civilnih stožera s Nacionalnim stožerom civilne zaštite u pogledu izdavanja propusnica kao i svih drugih aktivnosti, organizacija javnog prijevoza za sve zdravstvene, socijalne i ostale neophodne djelatnosti na području Splitsko dalmatinske županije i sl., zaslužuju samo pohvale.

Komunikacija Župana s javnošću je izvrsna, otvorena, transparentna i brza. Ništa se ne taji i javnost je pravovremeno informirana.

Podržavamo županov stav da mjerodavne institucije moraju donijeti svoj pravorijek, temeljem čega će on donijeti svoje odluke. Isto tako pohvaljujemo žurnu županovu reakciju i traženje od mjerodavnih inspekcija donošenje jedinstvenog nalaza, kako bi odluke mogao donositi na činjenicama argumentirani način.

Vodeći ozbiljnu i odgovornu politiku na svim razinama, koja daje rezultate i Hrvatsku stavlja kao jednu od najuspješnijih i najorganiziranijih država u svijetu u borbi s korona virusom, vjerujemo da i naši politički protivnici nisu žalosni zbog tih pokazatelja”, stoji u priopćenju prvog čovjeka županijskog HDZ-a.2 KOMENTARI

  1. Ante 20 fotelja Sanader

    Supruga splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera, Tonina Sanader (39), pronašla je u utorak poslijepodne u garaži Prodajnog centra Mercator u Solinu svežanj sa 68.000 eura (pola milijuna kuna) i, umjesto da je pozvala policiju, novac je spremila u prtljažnik svog Renaulta Twinga pa sa kćerkom popila kavu u prodajnom centru.

  2. Dva pitanja:
    Jesu li svi Sanaderi LOPOVI LOPINE ili su to samo oni koji se dograbe politike???
    Ako je neko LOPOV LOPINA clan ZLOCINANCKE, jeli on i LOPINA i ZLOCINAC do kraja zivota???

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime