Ante Renić na tematskoj sjednici Županijske skupštine govorio je u ime kluba stranke Pametno:

– Ovdje dolazi do ozbiljnih zamjena teza. Investitora za sada nema! Firma razvija projekt i nastojat će ga prodati nekome. Možda će ga prodati HEP-u, možda Samsungu… Privatne investicije ne možemo zabraniti i jezim se od takvih parola. Ne vidim kako možemo nekome tko ima novaca za uložiti nešto mogli zabraniti. Ne želimo sličiti na takve zemlje. Ako investitor bude imao preskupi plin ta elektrana će propasti.

Volio bih da nam je načelnik Općine Hrvace iznio svoje stavove i stavove lokalnog stanovništva. Pričalo se da projekt može donijeti 40 milijuna godišnje u Hrvace, a sada je 11 milijuna kuna.

Nije dobro da u županiji moramo odlučivati o ekološkim aspektima. Imamo sad situaciju da slušamo razne stručnjake, a većina ljudi ovdje o tome ne zna puno.

Pitao bi gđu Matak uklapa li se izgradnja ove elektrane u postojeću energetsku strategiju? Smeta me netrasparentnost studije o okoliš. Na nju se daju prigovori, no ne vidimo ni prigovore ni odgovore na njih. Postupak ide dalje svojim tokom. Apeliram ministarstvo da promijeni javnu raspravu o studiji utjecaja na okoliš. Po čemu ćemo mi donijeti stav, po tome tko je simpatičniji? Može se tražiti ponovljena javna rasprava o studiji na okoliš jer imamo oprečna mišljenja stručnjaka. Moramo prvo dobiti prave informacije – zaključio je Renić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0