Ante Pranić postao zamjenik predsjednika Županijske skupštine: Moramo decentralizirati državu!

MOST ima 10 vijećnika u Županijskoj skupštini SDŽ

Novoizabrani zamjenik predsjednika Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, Ante Pranić (MOST) , obratio se medijima nakon današnje konstituirajuće sjednice, naglasivši da je MOST druga najjača opcija u Županiji i da će sljedeće četiri godine doprinositi njenom radu.


– Mi ćemo biti jedna aktivna oproba, usmjeravat ćemo i kritizirati sve loše postupke u smislu korekcije tih odluka, ne samo medijskog prozivanja.

Pranić je za vrijeme glasovanja bio suzdržan kada se birao predsjednik Županijske skupštine, Petroslav Sapunar, a Pranić je kazao kako su tim činom (MOST-ovci) samo željeli vidjeti tko čini predstavničku većinu u Županijskoj skupštini.

Pranić je kazao i kako će MOST u Županiji biti izrazito aktivan jer se stekao dojam da jedna Županijska skupština bila pasivna od strane bivše oporbe.

– Sve što je u interesu Županije i žitelja SDŽ-a bit će dogovor između oporbe i svih političkih opcija po pojedinim točkama. Ostale točke koje nisu u interesu, ili idu u interesu nekog privatnog kapitala, trudit ćemo se dići na veći nivo kroz medije i druge državne institucije.

Ne boje se izazova

MOST je po prvi puta ušao u Županiju ovim lokalnim izborima što bi značilo da je ovo njihov debitantski nastup, ali Pranić kaže kako se novih izazova ne boje.


– Imamo iskustvo, pojedinci su gradski vijećnici, gradonačelnici i načelnici tako da se može reći da imamo potrebno iskustvo – naglasio je Pranić.

S obzirom na to da su novinari zaključili kako je Pranić predstavnik Dalmatinske zagore, poštodolazi iz Vrgorca, upitan je smatra li da Županija dovoljno ulaže u Zagoru.Pranić je kazao da to, naravno, može puno bolje. I to ne samo Županija.

– Imamo Zakon o regionalnom razvoju, tu će se usmjeriti SDŽ, jednostavno mjerodavne institucije i ministarstva moraju odlučiti žele li da ljudi ostanu na tom području ili žele li da odlaze. Ako žele da ostanu, mora se primijeniti indeks razvijenosti, moramo imati državne pomoći iz centralne blagajne, jer ovo sada je puko preživljavanje.

Zakon o koncesijama  – sramotan!

Pranić je također komentirao Zakon o koncesijama nazvavši ga sramotnim, jer nije pitanje samo koncesija, već i građevinskog područja i prostornih planova jedinica lokalne samouprave. Moramo decentralizirati državu i prepustiti to jedinicama lokalne samouprave na odlučivanje.

Kao i SDP, ni MOST u prvom čitanju nije imao primjedbu, pa je Pranić to komentirao riječima da je u prvom čitanju odlučeno čisto da Zakon ide u protokol.

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0