Ante Pranić: Definirano je 9 novih točaka za bušenje Jadrana na području Splitsko-dalmatinske županije?

Gradonačelnik Vrgorca obratio se županu Bobanu


Ante Pranić

Gradonačelnik grada Vrgorca, Ante Pranić, postavio je pitanje županu Blaženku Bobanu o stavu o programu istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu u području Splitsko-dalmatinske županije.


– Naime, prošli tjedan završio je javni uvid na nacrt novog Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije. Dodan je kompletan novi članak 77a, u kojem je definirano 9 novih istražnih prostora u morskom dijelu Splitsko-dalmatinske županije kao potencijalna eksploatacijska polja ugljikovodika, tj. nafte i plina. Nisam dobio jasan odgovor. Naglašavam, spornog članka nije bilo u trenutno važećem Prostornom planu naše županije. – istaknuo je Pranić.

Predstavnik Cetinske krajine, Miro Bulj postavio je dva važna pitanja. U prijedlogu Prostornog plana primijetio da se na 14 mjesta spominje termoelektrana Peruća iako je Županijska skupština još 2017. godine donijela odluku da se termoelektrana briše. Dao je i prijedlog da se plinovod ‘provuče’ trasom brze ceste Sinj – Dugopolje.

Odgovorio mu je Niko Mrčić iz Javne ustanove Prostorno planiranje, rekavši kako nije točno da se u prijedlogu Prostornog plana spominje termoelektrana Peruća te da nije planiran plinovod nego trasa plinovoda za Sinj i Cetinsku krajinu i prati trasu brze ceste.

Drugo pitanje odnosilo se na izgradnju brze ceste Sinj-Split te je naglasio kako je razočaran što nema nikakvih pomaka i još jednom pitao što je s tim projektom.

Na ovo pitanje odgovorio mu je Ante Šošić koji je kazao kako je odabrana varijanta rješenja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime