Ante Mrvica, dobri duh splitske Jadrolinije, u završnici izbora za Komunikatora 2018. godine

Umirovljeni djelatnik Jadrolinije Ante Mrvica je posljednji finalist za nagradu Komunikator 2018. godine koja se dodjeljuje osobama iz javnog života koje su se istaknule u komunikaciji s javnošću


Ante Mrvica, umirovljeni djelatnik Jadrolinije, posljednji je finalist za nagradu Komunikator 2018. godine. Uz njega u toj su završnici ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković te autori stranice Di su pare.


– Ante Mrvica, koji je mirovinu dočekao kao koordinator Jadrolinije za splitsko područje, ne samo da je odlično radio svoj posao, nego je uvijek bio i otvoren za komunikaciju s javnošću. Na telefon su ga mogli dobiti putnici koji bi kasnili na trajekt, a bio je i spreman sve važne informacije pravodobno podijeliti s medijima. Pritom su svi znali da dobivaju točne podatke. Tako je Mrvica postao prepoznatljiv i pouzdan glas Trajektne luke Split, kazao je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa.

U splitskoj luci Ante Mrvica je proveo 27 godina. Kaže kako je ljeti tamo znao biti po 18 sati radnim danom, a vikendom i dulje. Zbog toga su mu građani nadjenuli niz simpatičnih nadimaka, a najprepoznatljiviji je „dobri duh splitske Jadrolinije“. Komentirajući što je najvažnije u javnoj komunikaciji, Mrvica ističe da u njoj nema mjesta lažnim informacijama.

– Uvijek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene i da putnik treba točnu i pravovremenu informaciju. Sve ostalo su priče za malu dicu! Iako sam u mirovini, i danas me ljudi zovu i pitaju hoće li brod isploviti, kakvo će biti vrime…, kazao je Mrvica.

Ističe kako je u komunikaciji važno da znate kome se obraćate te da kratko, decidirano i jasno kažete sve što se događa i što se može dogoditi. Komunikacija, dodaje, treba biti svima prihvatljiva i razumljiva.– Bez obzira koliko se to nekome sviđa ili ne, treba reći činjenično stanje. Svaka priča koja nije u skladu s istinom i sa stvarnim stanjem na terenu, nije dobra. Nitko nema pravo krivo izvještavati i nitko ne smije dobivati lažne informacije – rekao je Mrvica.

Nakon što je predstavljeno svih 5 finalista za Komunikatora 2018. godine, građani svoje mišljenje o njima mogu iznijeti putem Facebook stranice HUOJ-a od subote, 27. siječnja do petka, 2. veljače. Tko je nagradu zaslužio prema kriterijima komunikacijskih stručnjaka, žiri Grand PRixa objavit će u drugoj polovini veljače – čim javnosti otkrije kome ide Šipak godine. „Nagrada“ je to koja se dodjeljuje Antikomunikatoru godine.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0