U pauzi današnje sjednici splitskog Gradskog vijeća MOST-ov vijećnik Ante Čikotić održao je konferenciju za medije vezano uz državni proračun i stavke koje se u njemu tiču područja grada Splita.

– Danas je u Saboru na dnevnom redu izjašnjavanje o amandmanima na Prijedlog državnog proračuna Republike Hrvatske za 2019. Godinu.

Ukupni prihodi proračuna za 2019. godinu planirani su na razini od 135,3 milijardi kuna, odnosno za 5,1 % su viši u odnosu na prethodnu godinu. Ukupni rashodi planiraju se u iznosu od 134,8 mil. ili 5 milijardi više – kazao je Čikotić.

Dodaje da je MOST Na vladin Prijedlog proračuna za 2019. godinu uputio je 64 amandmana, a 8 ih se odnosilo isključivo na Grad Split. To su amandmani:

– Izrada idejnog i glavnog denivelacije Poljičke I Zvonimirove ceste u Splitu;
– Muzej mora u Splitu,
– Izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju doma za starije i nemoćne osobe i zdravstvenu rehabilitaciju na području Grada Splita;
– Projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju 650 parkirališna mjesta, 6 podzemnih etaža i uređenje okoliša trga iznad garaža – Firule parkirališta unutar KBC-a;
– Sanacija krova stadiona Poljud;
– Sanacija Dioklecijanovih podruma.

– Most nezavisnih lista navodi da je ukupna vrijednost amandmana koje su podnijeli za Grad Split iznosi 87.500.000,00 kn, što u odnosu na ukupni Državni proračun iznosi 0,64%.
Ono što svakako želimo istaknuti je i naš amandman za područje cijele Hrvatske, a tiče se izmjere i obnove zemljišnih knjiga (spomeni Marjan) – zaključio je Čikotić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime