Ante Čikotić (Most nezavisnih lista) na temu rebalansa proračuna je rekao.

Nadali smo se da će korona kriza napraviti zakret i da će se neke stvari kao problemi pretjeranog zapošljavanja riješiti do svih ostalih problema, a što je vezano za digitalizaciju. Mislili smo da će se to riješiti ovim rebalansom proračuna. Ovaj rebalans proračuna samo je nastavak gomilanja problema.

Ako želimo da Split bude uvelike biznis grad, ne možemo poduzetnike teretiti brojnim porezima i prirezima. To je ono što je generalni problem Splita, znači vladajući žele napraviti harač kako bi podigli prinose. To nije dobro. Činjenica je da smo rashode smanjili za samo 5,7 posto, a to je izuzetno poražavajuće. Prihodi su se smanjili 19 posto, ističe Čikotić.

Moramo taj rashod ozbiljnije smanjivati. Porezna politika ne generira rast i razvoj, samim time nema motiva poduzetnika da ulažu ovaj grad. Svjedoci prema određenim studijama demografije 2040. godine u Splitu će boraviti 40 tisuća manje ljudi. To je jedna velika sramota. Na žalost odlaze nam mladi i oni koji su nam potrebni, bez kojih ne možemo nastaviti dalje se razvijati.

U ovom prijedlogu rebalansa proračuna ne vidim rješenja brojnih problema, između kojih bi apostrofirao katastrofalnu prometnu infrastrukturu. Problem Žnjana i Dračevca su nerealni projekti..

Nakon njegovog izlaganja uslijedila je pauza od 15 minuta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime