Ante Bradarić Šljujo nakon obilaska Šina: “Djeci je svaki dan život na kocki”

"Kada će se Grad Split početi adekvatno brinuti o svojoj baštini?"

Splitski gradski vijećnik iz redova Mosta, Ante Bradarić Šljujo tijekom jučerašnjeg dana obišao je gradski kotar Šine. Vidno šokiran zatečenim stanjem na svom Facebooku napisao je osvrt pod nazivom “Život na kocki osnovnoškolcima Šina”, koji prenosimo u cijelosti:


“Obišao sam kotar Šine te sam se razočarao nekim stvarima.

Ono što me najviše razočaralo je što djeca Osnovne škole Kamen-Šine nemaju nogostup kojim mogu normalno ići na relaciji kuća-škola-kuća. Ono što je najviše zabrinjavajuće djeca koriste put ispod kojeg se nalazi provalija preko 25 metara. Taj put naravno nema nikakvu zaštitnu ogradu, a još tužnije što se put proteže ispod već jako nagnutih borovih stabala. Hvala Bogu još niti jedno dijete nije se ozlijedilo iako im je život prolaskom tim putem svaki put na kocki.
Drugu stvar koju sam primijetio u kotaru koji se nalazi 15 minuta vožnje od centra grada je otvorena septička jama koja se nalazi doslovno 15 metara od dječjeg igrališta. Također je žalosno da u 2018 godini imamo dio grada koji nemaju kanalizacijsku mrežu i važno je napomenuti da se radi o objektima s građevinskom dozvolom i plaćenim svim obvezama prema Gradu Splitu.
I za kraj crkva koja je kulturna baština i kojom bi se trebali ponositi i pokazivati turistima i domaćim gostima, a mi je držimo u raspadnutom stanju i pitanje je dana kada će se krov urušiti.
Kada će se Grad Split početi adekvatno brinuti o svojoj baštini?

MOST NL Split i ja kao gradski vijećnik ćemo se bezkompromisno boriti i svakodnevno upozoravati na probleme naših sugrađana iz svih područja našeg Grada te nuditi kvalitetna rješenja za boljitak životnih uvjeta naših sugrađana!!”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1550309171754337&set=pcb.1550310091754245&type=3&theater

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0