ANKETA Što Splićani misle o prvim potezima gradske vlasti? “Mene je strah da grad ne pukne k’o boca”

Nakon malo više od dva mjeseca mandata novog splitskog gradonačelnika, izišli smo na ulicu provjeriti što njegovi sugrađani misle o prvim konkretnijim potezima

Nakon malo više od dva mjeseca mandata novog splitskog gradonačelnika, izišli smo na ulicu provjeriti što njegovi sugrađani misle o prvim konkretnijim potezima koje je gradska vlast povukla. Odgovore je, kao i uvijek, bilo ponešto teže dobiti obzirom da narod i dalje nije prestao prezati od politike i politikanstva, ali smo pronašli nekoliko odgovora koji su išli u smjeru pohvale Krstulovića Opare, onih kojima je sasvim svejedno tko je i što na vlasti radi, pa do onih koji smatraju da se može puno, puno bolje.


Jozo: – Splitska gradska vlast bi trebala raditi puno bolje i puno kvalitetnije, samo se prije svega moraju dogovoriti. Planove imaju, samo mi izgleda da se komešaju previše oko toga što će se urediti, što će se odrediti. Nama je bitno, čini mi se turizam i ubrati pare od toga pa ih podijeliti onima dolje što blebeću kojekakve stvari.

Evo pogledajte Varoš- prije svega u kuću se ne može ući od vozila, jel se moglo napraviti parkiralište gore na Dragića poljani gde se moglo parkirati 10.000 automobila?!

U kuću se ući ne može, pa ne daj Bože bilo kakvog požara, mi ćemo gore izgoriti. Pa ja bi i želio stvarno da se taj požar jednom dogodi, a meni je recimo trafo stanica tik uz spavaću sobu! Upozoravao sam godinama i imao sam raznorazne probleme dok nije postavljen znak zabrane parkiranja. Doći i parkirati vozilo svaki dan na mjesto je prije svega nedisciplina i neodgovornost i neodgojenost. Oni su se poveli za onom Titovom: “Imam pravo na sve, obvezu nemam nikakvu” ili “Obvezu ću uzeti onu koja se meni sviđa”.

Što se tiče poteza oko komunalnog redarstva ja uvijek kažem da treba razdvojiti stvari na način hoće li to biti komunalija ili nekakav porez. Čujte, harača nam je dosta! Ovo je turski harač. Trebaju naši glavni i odgovorni urednici u državnoj, županijskoj i općinskoj vlasti posao raditi ako znaju, ako ne znaju nek idu čuvati ovce.

Martina: – Nemam baš neko mišljenje o gradskoj vlasti. Apsolutno mi je svejedno i tko je na vlasti i što se događa-sve je isto.


Pero: – I duhom i tjelesno sam odsutan, radim sezonu pa i nemam pojma što se događa ni koji su mu prvi potezi. Ako je riječ o ovim štekatima i tome što se spominje već neko vrijeme to se definitivno treba promijeniti, jer ako nešto nije u skladu sa zakonom nema smisla da se to događa. Kakvo širenje? To je naš balkanski mentalitet.

Marko: O potezima gradonačelnika? Nikad bolji nije bio u povijesti. Možda je samo Kerum bio malo bolji od njega. Vidio sam prve poteze, jer pod broj jedan, kupam se svaki dan na Žnjanu. I mogu slobodno reći da je tamo napravio jako dobar potez. Slika je sasvim drugačija nego što je bila prije. Dobro se sredilo i još imaju u planu sređivati, sad koliko će od toga donijeti jesen vidjet ćemo. Ali to očekujemo. Za sada je sigurno drugačija slika, puno je bolje, a hoće li se u nekim drugim igrama pokazati to ćemo vidjeti.Ino: Što mislim o prvim potezima gradske vlasti? Pa, kada bih vam sad rekao da ne mislim apsolutno ništa… Evo, mislim da im se u ovom brlogu nije tako lako ni snaći i da ima puno stvari koje treba riješiti i početi sređivati jer Split je totalno neočekivano i neorganizirano ušao u ovaj kompletan turizam. Mene je samo strah da ovo sve skupa ne pukne k’o boca jer mi se nismo niti sistemski orijentirali prema turizmu. Sad se nadam u najmanju ruku, gradonačelnik mi djeluje vrlo kulturan, djeluje kao pravi građanin i onaj koji voli Split. S obzirom da sam ja baš pravi Splićanin, stalo mi je da Split bude ono što je bio kad sam ja bio mlad i da bude takav da možemo apsolutno konkurirati Europi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0