Čuvajući uspomenu i sjećanje na herojsku obranu Vukovara, brojni građani Splita, splitski branitelji i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradski vijećnici, zamjenici gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš i Nino Vela te izaslanica župana Marija Čizmić zapalili su u nedjelju navečer svijeće na početku Vukovarske ulice, kraj spomenika „I u mom gradu Vukovar svijetli“.

Prigodnu molitvu ispred sklupture brončanog dječaka, zajedno sa svim okupljenim građanima, uputio je don Matko Džaja iz Župe svetog Roka.

Zamjenica Jelena Hrgović Tomaš rekla je kako bez obzira na protok vremena, svjetlo koje se večeras pali po cijeloj Hrvatskoj sve jače svijetli i pobjeđuje mrak u Vukovaru. Zamjenik Nino Vela dodao je kako je ova molitva zahvala svim herojima koji su te 91. i u Vukovaru i Škabrnji i diljem cijele Hrvatske dali svoje živote za Domovinu.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara svijeću je večeras upalio u Vukovaru, ispred zgrade ratne bolnice, u spomen na sve ubijene, nestale i zatočene hrvatske branitelje i civile u gradu na Vuki i Dunavu, stradale u srpskoj agresiji 1991. godine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime