Andro Krstulović Opara: Računam na glasove svojih sugrađanki i sugrađana koji žele promjene!

"Izađite na birališta! Neka se vaš glas čuje! Izaberite po savjesti ono što mislite da je najbolje za sve nas" - kazao je Krstulović Opara

Uoči predizborne šutnje, intervju za Dalmacija Danas dao je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita, Andro Krstulović Opara.


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/andro.krstulovic.opara/videos/1427283007329553/” bottom=”30″]

U nedjelju građani biraju novog gradonačelnika, a Vi visoko kotirate po anketama. Koji rezultat prognozirate?

U ovu sam bitku za grad ušao iskrena srca znajući kako je gradu potrebna promjena i zaokret, a s velikom željom da pomognem da se to uistinu i dogodi, zbog čega sam u svom timu okupio ljude za koje vjerujem da mi svojim specifičnim znanjima i iskustvima, ljudskim i profesionalnim vrlinama u tome mogu i pomoći. Vodeći se onim što smo proteklih mjeseci, a osobito zadnjih dana doživjeli u susretu s građanima, vjerujem kako su ljudi u našem programu prepoznali želju i volju za stvarnom promjenom i ulaganjem u napredak grada u svakom smislu. Podrška na koju sam naišao učvršćuje me u tome da će rezultat biti pozitivan i da pobjeđujem.

Ankete prognoziraju drugi krug sa Željkom Kerumom, a ni Puljak nije daleko? Ako dođe do drugog kruga, koga bi volili vidjeti na suprotnoj strani?

 – U ovom trenutku ne razmišljam o tome. Mislim da je najvažnije da građani iskoriste svoje demokratsko pravo i sudjeluju u izborima.


Na čije glasove računate u drugom krugu?

– Iz sureta s građanima u Splitu uvjerio sam se da građani baš kao i ja žele promjene te stoga računam na sve svoje sugrađanke i sugrađane.Vaš program se zove Split za sve. Koje su njegove ključne točke?

 – Program je naslovljen Split za sve jer je doista namijenjen svim građanima. Želja mi je da se koncentriramo na ono što je potrebno promijeniti te to i provedemo, ali i da se ujedinimo oko onoga što nam je vrijedno kako bismo to i sačuvali. Split je prekrasan grad, ne samo kao povijesni spomenik, nego kao izvrsno mjesto za život zbog svoje klime, dalmatinskog načina života, mora, Marjana, dostupnosti zdrave hrane, sigurnosti i mnogo drugih prednosti. Upravo stoga želja mi je, kao i mojim sugrađanima da se razvija u punom smislu. Prioritet moga programa jesu radna mjesta tj. posao za mlade koji izlaze sa studija i škole, ali i one koji žele promijeniti posao, kako ne bi odlazili iz Splita, nego ovdje živjeli i podizali obitelji. Socijalni dio programa usmjeren je prema djeci, mladima, ljudima s posebnim potrebama, umirovljenicima i starijim građanima, a čini ga niz mjera za poboljšanje kvalitete života. Razmišljali smo, također, i o velikim projektima kojima bismo pokrenuli infrastrukturni i gospodarski razvoj poput mosta prema Kaštelima u cilju prometnog rasterećenja, aktiviranja Kopilice gdje bismo premjestili autobusni i željeznički kolodvor, nužne hitne sanacije Karepovca, ali i o nizu manjih projekata poput ugradnje liftova u zgrade koje to nemaju, poboljšanja javnog prijevoza itd. Veći dio tih projekata realizirali bismo kroz poticajna sredstva i fondove EU. Pokušali smo odgovoriti na potrebe i želje naših građana, a cjelokupan program dostupan je na stranici andro.hr

Koje su primarme zadaće za vas ako postanete gradonačelnik?

– Gradonačelnik je prvi među jednakima. Rekao bih kako je nužno odmah zasukati rukave i početi raditi, četiri godine su malo za sve što smo zamislili pa ćemo odmah morati prionuti na posao.

Poruka građanima za 21. svibnja?

– Izađite na birališta! Neka se vaš glas čuje! Izaberite po savjesti ono što mislite da je najbolje za sve nas.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0