Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara čestitao je Splićanima Dan grada koji se zbog koronavirusa obilježava bez šušura.

– Ovo je jedna drugačija Fjera svetoga Duje, drugačija Sudamja, dan našega zaštitnika. Nema onoga šušura, iako smo okitili grad, nema pivane mise na Rivi, nema procesije, nema velike regate veslača Gusara i njihovih prijatelja iz Oxforda i Cambridgea, nema naše tradicionalne Fjere, neće biti niti koncerta niti tradicionalne velike tombule, neće biti ni vatrometa. Ali ima nas i to je najvažnije. Vjerujem kako je unatoč svim izvanrednim okolnostima u kojima smo se našli protekla dva mjeseca, vedar i optimističan duh svih vas ostao netaknut – rekao je Opara.

Uoči tradicionalne mise pred katedralom sv. Dujma Opara se obratio novinarima.

– Želim vam svako dobro, puno zdravlja i sriće. Svi ćete pitati kakva je ovo Sudamja. Vidite i sami. Ponosna, vedra i smiona. Baš kakav je bio Dujmov život. Kakvi su Splićani trebali biti i kakvi su bili u ovoj krizi. Pokazali su brigu za najranjivije i zajedništvo u namjeri da pobijede ovu nevolju koja nas je snašla. Kao što vidite, izlazimo iz ove nevolje, pobjeđujemo je i nadam se da će svi oni koji su usmjerili svoje molitve sv. Duji, ali i razmišljanja za dobro grada nastaviti tim putem. Putem zajedništva i međusobnim poštovanjem.

Poručio je da će u sljedećoj Sudamji biti puno žara jer ćemo znati što imamo kad nemamo i što nemamo kad imamo.

“U ovim danima tišine mi se vraćamo onoj jedinstvenoj, samostalnoj i jedinoj mogućoj poruci. U našem gradu ima toliko pojedinaca koji su kroz povijest pokazali da je Split jedinstven, sjajan i slavan. Upravo takve ljude i takvu snagu sada trebamo. Vedro i hrabro naprijed. Pobjeđujemo i bit ćemo ono što jesmo, ponosni i hrabri Splićani za vijeke vjekova”, zaključio je Opara.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime