Andro Krstulović Opara: “Grad Split nije poduzetnik koji će upravljati pojedinim sektorima i plažama”

"Da sam ja na njegovom mjestu, ne bih se javio"- kazao je splitski gradonačelnik na temu koncesije na Benama

Andro Krstulović Opara

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je otvorio izložbu natječajnih radova za izradu stručnih rješenja za područje Žnjanskog platoa. U razgovoru s medijima izjasnio se o dodjeljivanju koncesije nad Benama firmi obitelji Željka Keruma. Novinari su Oparu pitali je li mu žao što Grad Split ne upravlja Benama.


– Gledajte, Grad Split nije poduzetnik koji će upravljati pojedinim sektorima i plažama. Nije pitanje žala, ovo što smo se mi uhvatili upravljanja Žnjana jest samo zbog nadzora da se taj prostor ne otme kontroli. Siguran sam kada se stvar pokrene i kada dovedemo Žnjan u ovu fazu kako će odrediti DPU kojega stavljamo sljedeći tjedan na Gradsko vijeće, a vjerujemo da ćemo ga do rujna imati i na snazi, da će se Grad polako izvlačiti. Kada bude zacementirano – kazao je.

Na upit da ne misli da se otimaju kontroli uzvratio je.

– Benama upravljaju sukladno zakonu, država je to prepustila Županiji i to je sve što imam kazati – odgovorio je.

Novinare je zanimalo zašto se gradska tvrtka Splitska obala nije javila za koncesiju na Bene.

– Splitska obala nije poduzetnik, ona se bavi uređivanjem i održavanjem obalnog pojasa. Komercijalni sadržaji moraju po zakonu i natječajima ići onima koji to ispunjavaju, sve drugo je odluka izvan domašaja Grada. Grad nije poduzetnik, nije privatna firma, ja sam puno puta kazao da ću podržavati investitore sukladno zakonu i transparentnom poslovanju. Kad se Grad bavi upravljanjem onda je to završavalo na način kao do sada – istaknuo je.


Na kraju je preuzeo inicijativu i zaključio na temu Bena.

– Znam gdje me vodite, želite me pitati jesam li za to da Kerumova firma upravlja Benama ili ne. Pitajte otvoreno, nemojte me navlačiti. Otvoreno kažem, da sam ja na njegovom mjestu, ne bih se javio. Nisam županijski skupštinar, nisam ni odlučivao o tome. To je nadležnost Županije. I točka – ustvrdio je gradonačelnik.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0